Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu Dr. Sultan Ahmed Al Jaber, ministru de stat pentru afaceri economice și comerciale al Emiratelor Arabe Unite, președintele Companiei Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC).

Discuțiile au vizat identificarea celor mai potrivite modalități de consolidare a relației de cooperare bilaterală, cu accent pe sectorul economic și investițional.

Atât prim-ministrul Viorica Dăncilă, cât și ministrul de stat Dr. Sultan Ahmed Al Jaber, au apreciat evoluția pozitivă înregistrată în ultimii ani la nivelul relației dintre cele două state, concretizată prin extinderea raporturilor româno-emirateze.

Prim-ministrul României a reiterat importanța pe care autoritățile de la București o acordă dezvoltării cooperării cu Emiratele Arabe Unite, subliniind că acest stat reprezintă un partener comercial deosebit de important al României în regiunea Golfului. În context, șeful Executivului a menționat că țara noastră are un mediu de afaceri atractiv, îmbunătățit prin schimbări legislative, precum cele aduse legii privind parteneriatul public-privat.

De asemenea, înaltul oficial de la București a transmis dorința părții române de a intensifica prezență companiilor emirateze în sectoare productive din țara noastră și a încurajat oamenii de afaceri din EAU să investească în România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava