Prim-ministrul român, Viorica Dăncilă, a avut ieri, 17 octombrie 2018, o întrevedere cu Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, reprezentantul Emirului Abu Dhabi, Regiunea de Vest.

Doamna Prim-ministru Viorica Dăncilă a fost însoțită de Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe, de Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat și de Sorina Pintea, ministrul sănătății.

În cadrul întrevederii, au fost trecute în revistă perspectivele relațiilor bilaterale româno-emirateze, prilej cu care au fost analizate obiectivele agendei comune, atât la nivel politico-diplomatic, cât și din perspectiva cooperării economice și sectoriale.

În cadrul dialogului, cei doi oficiali au apreciat dinamica pozitivă a contractelor româno-emirateze, intensificarea schimburilor comerciale și a investițiilor reprezentând o prioritate în relația Romaniei cu EAU.

Prim-ministrul român a amintit de vizita lui Hamdan Bin Zayed al Nahyan la București, din 17 septembrie 2018. În acest sens, premierul Dăncilă a punctat rolul deosebit de important al unui dialog susținut pentru impulsionarea cooperării dintre mediile de afaceri din cele două state.

Șeful Executivului de la București a subliniat interesul României față de atragerea de investiții emirateze în domenii de interes, precum energie, infrastructură, agricultură, turism, sănătate, învățământ. De asemenea, a amintit demersurile Guvernului referitoare la schimbările legislației în domeniul parteneriatului public-privat, menite să stimuleze investițiile private și să dezvolte proiecte majore de importanță națională.

Întrevederea a prilejuit, totodată, un schimb de opinii privind teme regionale și internaționale de interes comun. Premierul Dăncilă a reiterat sprijinul României pentru identificarea unei soluții politice a diferendelor din Orientul Mijlociu și Africa, inclusiv în contextul preluării de către România, la 1 ianuarie 2019, a Președinției Consiliului UE, pentru o perioadă de șase luni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava