MOPAN Suceava

Luni, 3 decembrie, în cadrul vizitei oficiale în Republica Croația, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere sub forma unui dejun de lucru cu președintele Republicii Croația, Kolinda Grabar – Kitarović.

Cei doi demnitari și-au exprimat satisfacția pentru evoluția deosebit de dinamică a relațiilor bilaterale, bazate pe poziționări similare asupra unor aspecte ale sferei de problematici regionale, europene și internaționale.

Agenda europeană a reprezentat, de asemenea, o temă importantă pe ordinea de zi a discuțiilor. Prim-ministrul român și președintele croat au discutat despre coordonarea în cadrul TRIO-lui de Președinții rotative ale Consiliului UE, din care cele două țări fac parte alături de Finlanda. Premierul Viorica Dăncilă a salutat cooperarea excelentă și în acest domeniu, anunțând că programul de lucru comun al acestui TRIO este deja finalizat, prin efortul comun de coordonare între cele trei state. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat că România, în calitatea sa viitoare de deținătoare a Președinției Consiliului UE, contează pe sprijinul tuturor statelor membre, precum Croația, pentru ca acest exercițiu să aducă rezultate concrete în avansarea agendei europene.

În acest context, prim-ministrul român a reiterat faptul că extinderea UE cu statele din Balcanii de Vest reprezintă o prioritate a mandatului țării noastre la Președinția Consiliului UE. Șeful Executivului a adăugat că România rămâne angajată în planul susținerii politice și oferirii asistenței tehnice în avansarea reformelor din statele din regiune, în procesul de apropiere de structurile euro-atlantice.

De asemenea, prim-ministrul român a felicitat Croația pentru succesul Președinției în exercițiu a Inițiativei Central Europene (ICE) în cursul acestui an și a salutat accentul acordat unor teme esențiale, precum eficiența energetică, integrarea europeană și competitivitatea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava