MOPAN Suceava

Aflată în vizită de lucru la Washington, pentru a participa la Conferința AIPAC, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Arthur Stark, președintele ales al Conferinței Președinților Organizațiilor Evreiești din SUA, și cu Malcom Hoenlein, vicepreședintele executiv și CEO  al acesteia.

În cadrul întrevederii, a fost evocată importanța relației transatlantice pentru România și contribuția personală a interlocutorului străin la consolidarea relației bilaterale. Oficialul român a evidențiat importanța Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, amintind stadiul avansat al colaborării bilaterale în domeniul securității și apărării.

Totodată, premierul Dăncilă a prezentat proiectele recente ale României aflate în desfășurare în materie de promovare a educației privind Holocaustul și de combatere a antisemitismului și a mulțumit pentru implicarea constantă a Comitetului Evreiesc American în susținerea acestor proiecte, organizația fiind unul dintre cei mai vechi parteneri transatlantici ai României.

Prim-ministrul României a vorbit despre atractivitatea mediului de afaceri românesc și a prezentat legislația în vigoare, inclusiv cea cu privire la parteneriatul public privat.

Interlocutorii și-au exprimat aprecierea față de angajamentul României pentru combaterea antisemitismului și a xenofobiei.

De asemenea, aceștia au evocat cooperarea deosebit de bună care datează de peste trei decenii între România și organizația pe care o conduc și și-au anunțat disponibilitatea de a efectua o vizită în țara noastră, în cursul lunii iunie, unde vor fi însoțiți de o delegație de oameni de afaceri interesați să investească în România.

Președintele şi vicepreședintele Conferinței Președinților Organizațiilor Evreiești din SUA au subliniat, totodată, cooperarea strânsă dintre România şi Statele Unite ale Americii, dar și cooperarea intensă dintre România şi statul Israel. În vederea consolidării relației cu statul Israel, reprezentanții Organizației au exprimat necesitatea numirii unui ambasador al României, exprimându-și nedumerirea că deși există o propunere, acest lucru întârzie.

Conferința Președinților Organizațiilor Evreiești din SUA – este o organizație non-profit americană cu sediul la New York, care abordează probleme de interes major pentru comunitatea evreiască. Acesta este formata din 51 de organizații naționale evreiești si a fost fondată în 1956 cu scopul de a transmite un mesaj unilateral administrației americane.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava