Comenzi MOPAN Suceava

Primul-ministru Victor Ponta l-a primit astăzi la Palatul Victoriei pe Bruce Andrews, adjunctul secretarului pentru Comerţ al SUA, în contextul misiunii de promovare comercială și al summit-ului de la București în domeniul securităţii cibernetice.
Primul-ministru a mulțumit oficialilor americani pentru sprijinul acordat în organizarea  evenimentului regional dedicat securităţii cibernetice și pentru susținerea eforturilor României în acest domeniu, inclusiv prin deschiderea Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică.  A evidențiat importanta acestui proiect, ale cărui rezultatele vor contribui la edificarea unei reţele regionale de combatere a atacurilor cibernetice. A fost convenită organizarea, în cadrul structurilor Parteneriatului Strategic România-SUA, a unui Grup de lucru privind securitatea cibernetică care să  contribuie la întărirea cooperării bilaterale în acest domeniu.

Primul-ministru a reiterat angajamentul guvernului de a asigura un mediu de afaceri transparent şi predictibil. Oficialii americani au salutat progresele Guvernului în punerea în aplicare aPlanului de acțiune vizând bună guvernare în economie convenit cu Secretarul pentru Comerț al SUA, recent fiind aprobată cea de a doua fază de implementare a acestuia. Au arătat, de asemenea, că această inițiativă poate fi utilizată ca model pentru alte state din regiune.

Totodată, Primul-ministru a subliniat necesitatea de a lucra împreună pentru aprofundarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, inclusiv în domenii precum cel energetic, IT și securitate cibernetică. În legătură cu acestea, se va consolida în perioada următoare cooperarea bilaterală în domeniul educaţional-ştiinţific, al cercetării şi inovării. Referitor la contextul regional, premierul Victor Ponta a reliefat importanța securității energetice și a solicitat încurajarea de către SUA a proiectelor de diversificare a surselor de aprovizionare și asigurarea interconectărilor regionale, în special pe relația cu R. Moldova.

Premierul român a exprimat susţinerea pentru atingerea obiectivului de finalizare a negocierilor pentruParteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții, într-un format ambiţios, cuprinzător şi reciproc avantajos.

Biroul de presă

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava