MOPAN Suceava

Vicepremierul Viorel Ștefan și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-au întâlnit, în această dimineață, cu Zsuzsanna Jakab, directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

În timpul discuțiilor, oficialul OMS a afirmat că România a făcut progrese constante în domeniul sănătății. Zsuzsanna Jakab a declarat că ultimul raport de evaluare al OMS pentru România arată creșterea speranței de viață în România, îmbunătățirea stării de sănătate a populației, precum și progrese înregistrate în rândul reducerii consumului de tutun, prin măsurile luate la nivel guvernamental. Reprezentantul OMS a felicitat autoritățile române pentru aceste progrese. Totodată, directorul Regional pentru Europa a declarat că OMS are o colaborare foarte strânsă cu Ministerul Sănătății, în special în domeniul vaccinarii și și-a manifestat speranța că Legea vaccinării inițiată de Ministerul Sănătății va fi adoptată cât mai curând de Parlament.

De asemenea, directorul regional OMS a reiterat sprijinul Organizației pentru eforturile pe care le face Guvernul român pentru asigurarea accesului universal la servicii medicale, în special în zonele rurale și cele defavorizate, precum și în controlul și supravegherea bolilor transmisibile. Mai mult, OMS are toată deschiderea să colaboreze cu autoritățile române pentru dezvoltarea asistenței medicale primare.

Oficialii români au subliniat că, în domeniul sanitar, este necesară o abordare multisectorială și progresele înregistrate în acest domeniu de România se datorează efortului financiar din ultimii ani, dar și faptului că întreaga societate este preocupată și contribuie la îndeplinirea acestor obiective.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava