MOPAN Suceava

Prefectura județului Suceava a transmis că astăzi 17 septembrie a.c., în contextul demersurilor care se derulează în vederea refacerii infrastructurii afectate de fenomenele meteohidrologice periculoase din perioada  aprilie – 05 septembrie 2022, a fost adoptată Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava nr. 43/17.09.2022.

Prefectul județului, Alexandru Moldovan, a arătat că în perioada aprilie – 05 septembrie 2022, pe teritoriul judeţului Suceava s-au înregistrat precipitații abundente de până la 78,3 l/mp, care au provocat viituri semnificative în bazinele hidrografice ale râurilor Suceava, Bistriţa şi Moldova, cu precădere pe afluenţii acestora. Alexandru Moldovan a apus că ploile abundente şi viiturile create au produs pagube infrastructurii administrate de Consiliul Județean Suceava și de consiliile locale a 41 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.

El a precizat că în urma manifestării fenomenelor meteohidrologice periculoase din perioada aprilie – 5 septembrie 2022, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate au trimis către Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Suceava rapoarte operative cuprinzând date privind pagubele produse. Ca urmare a acestor rapoarte operative, în baza prevederilor Ordinului Prefectului județului Suceava, comisiile formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului-judeţul Suceava, Consiliului Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”BUCOVINA” al judeţului Suceava, Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava s-au deplasat în teren, unde au constatat/evaluat pagubele produse infrastructurii şi gospodăriilor.

Prefectul a declarat că valoarea estimată a pagubelor aduse infrastructurii din judeţul Suceava se ridică la 22.162.000 de lei.

„Deoarece fenomenele meteohidrologice periculoase s-au succedat într-o perioadă scurtă de timp, executivele unităţilor administrativ-teritoriale afectate nu pot acoperi din bugetul propriu sumele necesare refacerii infrastructurii în lipsa unui ajutor guvernamental. După emiterea Hotărârii CJSU, Instituţia Prefectului-judeţul Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava vor înainta către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea sumei de 22.162 mii lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru județul Suceava și 41 unități administrativ-teritoriale din judeţul Suceava, în vederea refacerii infrastructurii afectate de fenomenele meteohidrologice periculoase din perioada  aprilie – 05 septembrie 2022, sumă care va fi folosită integral pentru executarea lucrărilor stabilite prin documentaţiile tehnice”, a explicat prefectul județului Suceava. El a mai spus că drumurile județene, comunale, vicinale, forestiere, agricole și de exploatare cuprinse în Proiectul de Hotărâre de Guvern sunt în administrarea Consiliului Județean Suceava și a consiliilor locale, iar pentru refacerea obiectivelor de infrastructură în cauză nu sunt semnate contracte de finanțare prin alte programe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava