Concert pascal
MOPAN Suceava

Inundațiile din perioada 18-20 iunie din județul Suceava au provocat pagube de 60,136 de milioane de lei. Cifra a rezultat în urma evaluărilor făcute de şase comisii constituite prin ordin al prefectului Constantin Harasim şi a fost validată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Raportul de evaluare a fost înaintat către Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Afacerilor Interne urmând a fi promovat un proiect de hotărâre de guvern în vederea acordării de despăgubiri pentru sinistraţi şi alocării de fonduri pentru refacerea infrastructurii afectate. „Urmare a calamităţilor din 18-20 iunie am instituit şase comisii de evaluare compuse din reprezentanţi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, Direcţia Silvică, Inspectoratul în Construcţii, Consiliul Judeţean care au fost coordonate de oameni din Prefectură. Am centralizat datele şi a rezultat pagube de 60 de milioane de lei. Am supus raportul de evaluare spre aprobare Comitetului pentru Situaţii de urgenţă după care am emis un ordin privind evaluarea pagubelor. Acest ordin împreună cu rapoartele de evaluare le-am comunicat către Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Afacerilor Interne urmând a fi promovat un proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea de fonduri în vederea refacerii lucrărilor afectate şi de sprijinire a persoanelor fizice”, a explicat prefectul Constantin Harasim.

146 de localităţi din 72 de unităţi administrativ teritoriale, afectate de inundaţii

El a arătat că se mai are în vedere atragerea de fonduri prin Ministerul Mediului şi Compania Naţională Apele Române pentru regularizarea pâraielor Voroneţ şi Pozen care au produs cele mai mare pagube în zona Voroneţ, Horodnic de Sus şi Horodnic de Jos. Inundaţiile din 18-20 iunie au afectat 146 de localităţi din 72 de unităţi administrativ teritoriale. Au fost afectate 72 de case, 82 de anexe, 141 de curţi, 6 beciuri, 3 obiective socio-economice, 310 metri de drumuri naţionale, 16,6 kilometri de drumuri judeţene, 286 kilometri de drumuri comunale, 151,166 kilometri de reţele stradale, 3,7 kilometri de drumuri forestiere, 50 de poduri, 131 de podeţe, 32 de punţi pietonale, 47 de kilometri de apărări de maluri, 533,75 hectare de fâneţe, 533,15 hectare de culturi agricole, 188 de fântâni şi opt autoturisme. De asemenea s-au înregistrat 91.262 metri cubi de doborâturi de material lemnos în fondul forestier.

Inundaţiile din 18-20 iunie au produs pagube de 60 de milioane de lei în județul Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava