Concert pascal
MOPAN Suceava

Fundaţia Orange dă startul proiectului-pilot de educaţie digitală prin care își propune promovarea educației digitale la ciclul gimnazial și îmbunătățirea, prin metode de lucru interactive și conținut digital de tip „învățare prin joc”, a rezultatelor școlare ale elevilor. Pilotul se desfăşoară în 10 şcoli din mediul rural pe durata anului şcolar 2016 – 2017.

Cele 10 școli primesc un pachet complet pentru elevi și profesori: echipare tehnologică a unui laborator (tablete, videoproiector și laptop), conținut educațional digital și materiale suport pentru Matematică și TIC, un catalog online, formare dedicată pentru profesori în utilizarea materialelor digitale la clasă, dar și suport permanent. Printre cele zece școli se numără și Școala gimnazială „Samson Bodnărescu”, Sat Gălănești, județul Suceava, care are 118 de elevi în clasele V – VIII.

Digitaliada propune o metodă de educație bazată pe aplicații și jocuri digitale – „digital game-based learning (DGBL)”, menită să completeze metodele clasice utilizate până acum la clasă cu resurse educaţionale bazate pe tehnologie. În cadrul unor ore de matematică și TIC se vor folosi jocuri video și aplicații cu conținut educațional cu scopul de a încuraja o implicare mai mare a elevilor la clasa și de a le oferi acestora oportunități de antrenare în învățarea interactivă și abilitățile necesare pentru societatea globalizată, tehnologică, a secolului 21. Jocurile digitale propuse în pilot sunt identificate în strânsă legătură cu obiectivele de învățare din programa școlară. Ele sunt completate de aplicații digitale pentru a oferi profesorilor și elevilor un cadru mai larg de folosire a echipamentelor digitale în timpul orelor.

Plecând de la conținutul educațional al jocurilor si aplicațiilor, profesorii vor primi exemple de planuri de lecție demonstrative pentru modul în care poate fi folosit conținutul digital la clasă. În paralel, pentru TIC, elevii și profesorii vor beneficia de materiale pentru dezvoltarea competențelor digitale pentru tabletă și PC dezvoltate de echipa ScratchED la Harvard Graduate School of Education și eliberat de sub licență Creative Commons, dar și de experți educaționali din România. Toate  resursele digitale propuse în proiect vor fi disponibile gratuit publicului larg pe platforma online www.digitaliada.ro care-și propune să devină un hub de conținut educațional digital.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava