MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, astăzi la deschiderea noului an școlar de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului, prilej cu care a fost inaugurată o investiție de 1,3 milioane de euro, respectiv un nou corp de clădire al acestei unități de învățământ. Investiția a fost realizată printr-un proiect cu fonduri guvernamentale și de la Consiliul Județean, iar lucrările au fost realizate de compania suceveană „SUMEC” SA. La festivitatea de deschidere de la unitatea de învățământ special din Gura Humorului au mai fost prezenți prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, șeful învățământului sucevean, Grigore Bocanci, precum și primarul orașului, Marius Ursaciuc. Invitat să ia cuvântul, Gheorghe Flutur a spus că instituția pe care o conduce a investit nu mai puțin de 1,3 milioane de euro în ultima perioadă pentru modernizarea acestei școli. „Vă puteți mândri că aveți în momentul acesta o școală de nivel european. Abia aștept să văd și eu cele 10 clase, laboratoarele, cancelaria, cantina și celelalte investiții pe care le-am făcut. Și am o mulțumire specială pentru Mihai Ciocoiu, pentru cel care a fost mulți ani director aici, un foarte bun colaborator al meu. Un om care a luptat mult pentru investiții aici la Gura Humorului. Și vreau să îi mulțumesc în mod deosebit. Vreau să îl felicit pe noul director, domnul Călinescu pentru că a început bine și am văzut ce gânduri are pentru școală”, a spus șeful administrației județene.

El a remarcat faptul că la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului învață aproape un sfert din elevii din unitățile de învățământ special din județ. „Consiliul Județean Suceava coordonează din punct de vedere financiar și administrativ aceste școli speciale. Din punct de vedere al programei de învățământ sunteți în subordinea Ministerul Educației și Inspectoratului Școlar. Noi suntem cu banii și cu partea de cheltuieli”, a explicat Flutur.

El a avut un mesaj și pentru elevi, profesori și părinți, cărora le-a transmis: „ce pot să le spun copilașilor decât un gând bun, să vă bucurați de o legătură apropiată cu profesorii, dumneavoastră celor care faceți învățământ special apreciere pentru că aveți nevoie de foarte multă răbdare, având în vedere că e un învățământ cu totul special și noi știm și vă înțelegem. Luptăm să vă asigurăm toate condițiile. Nu cred că aveți probleme nici din punct de vedere al bugetului anul acesta, nici al încălzirii, nici alte probleme administrative. Dacă le aveți ne putem întâlni cât de repede să le rezolvăm. Mulțumesc pentru colaborare Inspectoratului Școlar Județean dar și celorlalte instituții. Mult succes vă doresc copilași dragi, părinților sănătate multă, profesorilor răbdare și să aveți tot ce vă trebuie aici. Un gând bun din partea administrației județului Suceava. Felicitări”, a încheiat Gheorghe Flutur.

După festivitatea de deschidere a noului an școlar, Gheorghe Flutur și celelalte oficialități au vizitat noul corp de clădire, construit printr-un program finanțat din fonduri guvernamentale și de la Consiliul Județean Suceava. Gheorghe Flutur a remarcat dotările din noile laboratoare și ateliere, el apreciind faptul că la absolvire, elevii știu deja o meserie.

„Eu cred că aici avem o școală model, de tip european. Sincer, m-am bucurat foarte mult când am văzut dotările din ateliere, cu mașini de cusut și am înțeles că mai aveți și tâmplărie și gastronomie. Este foarte bine, pentru că un copil trebuie să iasă cu o meserie din școală. E obligatoriu să iasă cu o deprindere, dacă nu cu mai multe”, a precizat președintele CJ Suceava.

Noul corp de clădire al Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului dispune de 12 săli de clasă noi, ateliere, un amfiteatru cu 150 de locuri, o cancelarie și grupuri sanitare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava