Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a anunțat că pentru anul acesta, de la bugetul local al municipiului a fost alocată o sumă de aproape un milion de euro pentru investiții. Mihăiță Negură a subliniat faptul că suma pentru investiții putea fi mult mai mare, însă primăria trebuie să plătească nu mai puțin de 2,4 milioane de euro pentru ratele pe anii 2017 și 2018 pentru creditul la proiectul „Suceava – utilități și mediu la standarde europene”. Astfel, anul acesta, din bugetul local s-a alocat suma de 4.350.263 lei pentru finanțarea mai multor obiective de investiții în municipiul Câmpulung Moldovenesc.
Primarul din Câmpulung Moldovenesc a precizat un prim proiect pentru reabilitare infrastructurii rutiere prin așternere de covor asfaltic pe străzile Zorilor, Mihail Sadoveanu, Bunești (spre blocurile ANL), Vornic Grigore Sabie, Simion Papuc, Mușatinilor, Cloșca-parțial, Crișan-parțial. Valoarea acestui proiect este de 1,306 milioane de lei, Mihăiță Negură precizând că pe toate aceste străzi sunt toate utilitățile, rețele de apă, canalizare și gaz metan. Un alt proiect care va fi finanțat de la bugetul local, cu suma de 1,33 milioane de lei va fi reabilitarea și modernizarea drumului de interes local Izvorul Alb-pârtia de schi, între kilometrii 2 și 5. Negură a spus că tot anul acesta, Consiliul Județean Suceava va aloca o sumă de șapte milioane de lei pentru reabilitarea aceluiași drum, între kilometrii 5 și 14, până la cabana Rarău.
Primarul din Câmpulung Moldovenesc a mai precizat că tot anul acesta se vor reface cu pavaj trotuarele din zona Capu Satului, o  investiție de 120.000 lei și se vor reabilita mai multe alei și parcări pe străzile C.Porumbescu ( în spatele blocului de garsoniere), I.Hălăuceanu (în spatele bibliotecii), 22 Decembrie (în spatele ceasornicăriei Coman), Th.Stefanelli (în spatele magazinului Profi), D.Cantemir (în spatele Policlinicii și a Hotelului Zimbru), Bunești (în jurul blocurilor ANL), în valoare de 1,085 milioane de lei.
Primăria Câmpulung Moldovenesc va mai aloca o sumă de 322.000 de lei pentru consolidarea și restaurarea fostei primării, iar o altă sumă de 108.500 de lei va fi destinată reabilitării și extinderii rețelei de alimentare cu apă pe străzile Liceului, Al.Sahia și Căprioarei.
O altă sumă de 78.500 de lei a fost alocată pentru extinderea rețelei de iluminat public pe străzile Pârâul Morii, Aleea Trandafirilor, Rarăului și Gheorghe Lazăr.
„Tot în vara acestui an se vor executa lucrări de reparații cu mixturi asfaltice la cald prin plombări pe varianta de trafic greu-750 mp., pe DN17- 750 mp., str. D Gherea-450 mp., str. Pinului și N.Bălcescu- 200 mp., str. E. Hurmuzachi, M.Kogălniceanu și Uzinei- 200 mp., Izvorul Alb- 800 mp.(de la km.0 la km.2), str. Bradului- 300 mp., în valoare de 260.000 lei. Și vreau să reamintesc faptul că în toamna anului 2017 s-au asfaltat din bugetul local străzile: Al.Vlahuță, 1mai, Solidarității, Grozăvescu, I.Slavici, V.Alecsandri, T.Vladimirescu, Mioriței, investiția fiind în valoare de 1.227.565 lei”, a declarat Mihăiță Negură.
El a subliniat faptul că primăria ar fi putut asfalta mult mai multe străzi, din totalul de 125 de kilometri, însă municipalitatea trebuie sa plătească ratele de credit pentru proiectul „Utilități și mediu” pentru anii 2017 și 2018 în valoare de 2.400.000 euro, pentru care deja s-a primit titlu executoriu. Negură a arătat că până în anul 2017 aceste rate de credit au fost achitate de Guvernul României.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava