Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul PSD din Dolhasca, Maria Cojocariu, a declarat că vrea ca în viitorul mandat să transforme acest oraş într-un centru de dezvoltare zonală. Maria Cojocariu a declarat că investiţiile şi proiectele din mandatele de până acum au fost realizate tocmai pentru a dezvolta acest oraş, atât din punct de vedere economic şi al infrastructurii, dar şi pentru siguranţa cetăţenilor. Maria Cojocariu a ţinut să precizeze că în ultimii ani au fost realizate investiţii importante pentru extinderea reţelelor de alimentare cu apă potabilă, în reabilitarea şi modernizarea unităţilor şcolare, construcţia unei săli de sport, modernizarea prin asfaltare sau betonare a drumurilor din mai multe zone ale oraşului şi satelor aparţinătoare, precum şi a căminelor culturale, construirea de poduri, dotarea parcurilor de joacă pentru copii, dar şi pentru sprijinirea unităţilor de cult, şi pentru extinderea reţelelor de iluminat. Maria Cojocaru a arătat că ieri a fost dat în folosinţă un nou tronson de iluminat stradal şi casnic în satul Gulia, în comunitatea de romi, acolo unde  trăiesc mai multe familii tinere.

Primarul din Dolhasca a subliniat faptul că o investiţie extrem de importantă care a fost dată în folosinţă a fost punctul de lucru SMURD din acest oraş. Maria Cojocariu a precizat că primăria Dolhasca a achiziţionat terenul şi clădirea şi a construit garajul pentru acest punct SMURD, care este dotat cu o salvare, o maşină de pompieri, o barc pentru intervenţii în situaţii de urgenţă. „Am făcut toate aceste lucruri pentru că nimic nu este mai important decât salvarea vieţilor omeneşti. Îmi doresc ca Dolhasca să devină în perioada următoare un centru de dezvoltare zonală, iar deschiderea acestui punct de lucru SMURD este un prima pas”, a spus Maria Cojocariu, care a adăugat că punctul SMURD din Dolhasca deserveşte şi localităţile Liteni, Dolheşti şi Fântânele. Ea a mai precizat că un alt proiect important care se va realiza în Dolhasca este extinderea reţelelor de apă şi canalizare, prin POS Mediu, valoarea investiţiei fiind de 10,5 milioane de euro. Maria Cojocariu a subliniat că acest proiect a fost aprobat, urmând să se construiască 20 de kilometri de reţele de apă şi canalizare, precum şi o staţie de epurare.

În acelaşi timp, primarul din Dolhasca a mai afirmat că în viitorul apropiat urmează să ajungă la o finalitate şi parteneriatul primăriei cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. „Asocierea presupunea modernizarea clădirii fostului spital din Dolhasca. Primăria a contribuit cu fosta clădire şi terenul, iar după modernizare noi urmează să asigurăm plata pentru infirmiere şi utilităţi, DSP va plăti medicii şi asistenţii, iar Arhiepiscopia va asigura partea administrativă”, a spus Maria Cojocaru, ea subliniind faptul că îşi doreşte finalizarea acestui parteneriat şi redeschiderea spitalului din Dolhasca.

Maria Cojocariu a mai adăugat că una dintre priorităţile sale pentru viitorul mandat va fi rezolvarea problemei transportului local în oraş, prin desemnarea unui operator specializat care să asigura transportul între sate. „Aceasta este o primă prioritate, dar în acelaşi timp am în vedere proiectele pentru alimentarea cu apă potabilă şi canalizare, pentru asfaltarea drumurilor, şi în primul rând din oraş, pentru că cetăţenii din Dolhasca sunt cei care contribuie cu sumele cele mai mari la bugetul local, apoi cu cele din satele aparţinătoare. Pentru următorul mandat îmi propun să promovez acele proiecte prin care Dolhasca să arate se transforme cu adevărat într-un oraş”, a declarat Maria Cojocariul. Ea a mai spus că printre priorităţile sale se mai numără şi înfiinţarea în Dolhasca a unui Centru de Sănătate Publică, dar şi amenajarea unei zone de agrement.

„Consideră că în aceşti ani administraţia publică a oraşului Dolhasca a dus o muncă efectiv pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor, iar acest lucru va continua şi în perioada următoare, prin promovarea şi realizarea de proiecte guvernamentale şi cu finanţare europeană”, a mai spus Maria Cojocariu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava