Concert pascal
MOPAN Suceava

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, îi cere preşedintelui PSD al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor să îl convingă pe prim-ministrul Victor Ponta să vină la Rădăuţi, pentru a lua contact cu situaţia administrativă din acest municipiu. Parlamentarul liberal a spus că face acest lucru după ce 30 de rădăuţeni, neangrenaţi politic, i s-au plîns că deşi plătesc taxe şi impozite nu li se pot elibera unele acte, cum ar fi autorizaţiile de construcţie, deoarece nu are cine să le semneze. Ioan Balan a adăugat că executivul judeţean tratează cu indiferenţă cazul „Rădăuţi”, prefectul Constantin Harasim face numai ceea ce-i permite funcţia, iar Guvernul nu se implică deloc. El îi solicită preşedintelui Nechifor să-i transmită premierului: „Ponta fii drăguţ, treci pe la Rădăuţi!”.

Ioan Balan a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă că aproxiamtiv 30 de locuitori din Rădăuţi au venit în audienţă la el pentru a sesiza problemele cu care se confruntă şi în momentul de faţă municipiul în care trăiesc. „Nu pot să spun că nu sunt preocupat de situaţia dramatică cu care se confruntă cel puţin câteva sute de rădăuţeni din cauză că activitatea primăriei este blocată. Iar această activitatea este blocată în principal datorită faptului că Organizaţia PSD din Rădăuţi, consilierii locali ai acestui partid, printr-un gest pe care nu-l putem cataloga decât ca iresponsabil, au boicotat şedinţele de Consiliul Local, ceea ce a dus la dizolvarea deliberativului, totul cu complicitatea prefectului PSD de la acea vreme”, a declarat Ioan Balan. El a subliniat faptul că rădăuţenii sunt nemulţumiţi că la primărie se încasează în continuare taxe şi impozite locale, activitate care nu este blocată, dar în momentul în care au nevoie de unele documente, li se spune că aceaastă activitate este blocată. Ioan Balan a arătat că municipiul Rădăuţi este blocat, având în vedere că sute de cetăţeni nu pot să mai construiască nimic, şi nici nu pot să obţină actele necesare în momentul în care vor să-şi racordeze locuinţele la reţelele de gaze naturale, curent electric, apă sau canalizare.
„Pentru a face acest lucru ei au nevoie de avize de la primărie, avize pe care nu are cine să le elibereze având în vedere că nu există o persoană abilitată să poată semna aceste acte. Practic şi proiectele de dezvoltare ale oraşului sunt total blocate pentru că nu are cine să semneze certificate de urbanism, autorizaţii de construcţie, ştiind fiind faptul că în secretarul actual al priăriei are doar atribuţii să semneze statele de plată pentru salariile angajaţilor şi eventual din când în când câte un certificat de deces”, a mai declarat Ioan Balan.

Liderul PNL Suceava a acuzat şi faptul că în ciuda blocajului în care se află Rădăuţiul, Consiliul Judeţean Suceava tratează cu indiferenţă această problemă, prefectul Constantin Harasim face doar cât îi permite funcţia, iar Guvernul României condus de Victor Ponta demonstrează că nu îi pasă de situaţia din acest municipiu, deşi a fost mediatizată pe larg în presa naţională. Ioan Balan a precizat că „Nu ştiu ce am mai putea face în condiţiile în care PSD este principalul responsabil de situaţia de la Rădăuţi. PSD are toate pârghiile prin Guvernul care îi reprezintă astăzi la nivel naţional. Situaţia explozivă de la Rădăuţi nu poate fi controlată, şi nimeni nu poate anticipa reacţia oamenilor a căror răbdare a luat sfârşit. Şi spun lucrul acesta pentru că au venit aici vreo 30 de oameni, au spus că merg şi la Prefectură, Consiliul Judeţean şi la PSD Suceava. Demersul lor nu are o conotaţie politică. E un demers pur civic, cetăţenesc, născut din dorinţa de a debloca activitatea primăriei Rădăuţi”, a explicat Balan. El i-a cerut preşedintelui CJ Suceava ca prin autoritatea pe care o are la nivelul judeţului să-i transmită premierului României mesajul „Ponta fii drăguţ, treci pe la Rădăuţi!”, o adaptare după un slogan mai vechi al rădăuţenilor „adresat primului şef al statului de după anul 1989, „Iliescu fii drăguţ, să ajungi şi la Rădăuţi!”.

„Cred că Ponta ar trebui să mai treacă şi pe la Rădăuţi, şi să nu uite că în campania electorală a fost de multe ori prin Suceava. Iar cei de la PSD Suceava să nu uite cum îl plimbau ca pe apostolul în viaţă al partidului şi spuneau oamenilor că promisiunea de a fi bine înseamnă Victor Ponta.
Victor Ponta, şi atunci şi acum este premierul României, şi dacă atunci promisiunea era că va fi bine pentru Suceava, haideţi măcar să fie bine pentru Rădăuţi”, a mai spus Ioan Balan.

La sfîrşitul lunii mai, în baza unei Odonanţe de Urgenţă a Guvernului, la Rădăuţi a fost numit un secretar interimar. Acesta are rolul de a rezolva doar problemele curente ale Rădăuţilor, nu şi pe cele legate de urbanism. Municipiul a rămas fără conducere din cauză că primarul Aurel Olărean a fost suspendat, fiind cercetat pentru fapte de corupţie, în timp ce Consiliul Local a fost dizolvat în primăvară prin hotărîre judecătorească definitivă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava