Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, a declarat că alianţa PSD-ALDE a păcălit populaţia atunci când a anunţat că va construi 2.500 de şcoli şi grădiniţe. Ioan Balan a susţinut o declaraţie politică intitulată „Cine deschide o şcoală, închide o însoare!”, după o afirmaţie făcută în urmă cu peste un secol şi jumătate de scriitorul Victor Hugo. Balan a precizat că această afirmaţie descrie cel mai bine importanţa educaţiei într-o societate modernă. „Educația înseamnă șanse egale pentru toți copiii. Educația înseamnă progres și inovație. Educație înseamnă competitivitate economică și bunăstare. Educația este singura cheie pentru viitor. Din păcate, însă, guvernele din ultimii ani par să nu înțeleagă rolul educației pentru societatea românească. Deși în urmă cu 11 ani, toate partidele politice parlamentare au ajuns la un consens denumit – Pactul pentru educație – și au decis ca pentru viitorul acestei țări, adică pentru sistemul de educație să se acorde minimum 6% din PIB, parcă în ciudă, guvernele din ultimii 6 ani au redus constant cheltuielile pentru școli, grădinițe și universități”, a spus deputatul PNL de Suceava. El a afirmat că anul 2017 a fost anul în care Guvernele „Dragnea 1” și „Dragnea 2” au reușit cea mai nocivă contraperformață, alocând educației cei mai puțini bani, respectiv 2,9% din PIB, adică mai puțin de jumătate decât este prevăzut în Legea educației.
Balan a atras atenţia că România a ajuns printre puținele țări din Uniunea Europeană care, în loc să construiască școli și grădinițe noi, în loc să se angajeze personal calificat de cea mai mare competență, se închid școli și se dau profesori afară, din lipsa banilor pentru salarii. „Da. Dacă Guvernul nu poate susține nici măcar banii pentru plata salariilor învățătorilor și profesorilor, atunci cum ne mai putem aștepta ca acesta să asigure și realizarea unor investiții în școli? Alianța PSD-ALDE a păcălit populația că va construi 2.500 de școli și grădinițe. Să ne arate măcar una din cele 2.500 și am fi mulțimiți!”, a mai declarat Ioan Balan.

Ioan Balan atrage atenţia că în România sunt în continuare peste 4.000 de şcoli fără toalete decente

Deputatul PNL de Suceava  a subliniat că au trecut deja doi ani de când PSD şi ALDE făcut aceste promisiuni iar România are în continuare peste 4.000 de școli fără toalete decente. „Nici măcar în școlile și grădinițele existente nu s-au făcut investiții minimale! Au promis salarii mai bune pentru profesori, iar pentru că au rămas fără bani în bugetul Ministerului Educației, pe ultima sută de metri, chiar înainte de a demisiona, fostul ministru al educației a mai aplicat o lovitură sistemului de învățământ, semnând un ordin de ministru cu nr.4884/2018, prin care peste 4.300 de posturi de profesori și personal auxiliar se vor desființa chiar de anul acesta. Noua lovitură aplicată sistemului de învățământ survine după ce și anul trecut Guvernul PSD-ALDE a mai închis un număr important de școli din mediu rural și a mai diminuat numărul de posturi cu alte mii de profesori, printr-un alt Ordin cu nr.4049/2017”, a mai afirmat Ioan Balan.
Deputatul liberal a făcut un „apel puternic” la ministrul interimar de la educație pentru a anula imediat ordinul nr.4884/2018, prin care peste 4.000 de posturi din învățământ sunt desființate! „Noi avem nevoie de mai mulți profesori, nu de mai puțini. Poate află și Guvernul că, în cele mai multe sate din România, școlile nu au profesori suficienți, iar copiilor nu li se asigură accesul la o educație de calitate. Poate află și Guvernul că în școlile din mediul urban sunt înghesuiți în clase peste 30 de copii, deși legea o interzice, încă cauza este tot lipsa de profesori. Poate află și Guvernul că profesorii, pe lângă actul educativ, fac și alte sarcini suplimentare, fără să fie plătiți pentru aceasta, pentru că personalul auxiliar din școli este insuficient. Poate află și domnul Dragnea că problemele reale ale românilor sunt școala, spitalul, siguranța cetățeanului și drumurile proaste pe care mor zilnic oameni și decide să dea jos cel mai incompetent guvern pe care l-a avut România vreodată”, a încheiat Ioan Balan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava