MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, Ioan Balan, atrage atenția asupra faptului că tot mai mulți consumatori de energie electrică și gaze naturale din regiunea Moldovei și în mod special din județul Suceava se confruntă cu reale dificultăți în încercarea de a încheia un contract nou de furnizare pe piața concurențială. Ioan Balan i-a transmis o întrebare pe această temă președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, Dumitru Chiriță, în care a arătat că operatorul local E.ON Energie România S.A. nu depune nici o diligență pentru a sprijini consumatorii să încheie un contract de furnizare în condiții tarifare mai bune, ci, dimpotrivă, tergiversează cât mai mult posibil acest proces, pentru a menține consumatorii în serviciul universal, mult mai scump. „Mai mult decât atât, posibilitatea încheierii unui nou contract pe cale electronică (e-mail) este obstrucționată de operatorul local, acesta obligând indirect consumatorii să se adreseze fizic serviciului de asistență pentru clienți, unde ghișeele sunt puține, iar cozile sunt interminabile”, a spus Ioan Balan.

El a adăugat că în condițiile în care prețurile energiei electrice și gazelor  naturale au crescut foarte mult în ultimele luni, iar încheierea unor contracte noi ar proteja consumatorii casnici, în speciale pe cei cu venituri reduse, vrea să afle de la Dumitru Chiriță dacă are în intenție să monitorizați și să verificați modul în care operatorii din domeniul energiei electrice și gazelor naturale sprijină consumatorii să încheie noile contracte în piața concurențială. De asemenea, el l-a întrebat pe Dumitru Chiriță dacă este posibilă sancționarea acelor operatori care tergiversează intenționat încheierea noilor contracte, pentru a menține consumatorii în serviciul universal, cu tarifele cele mai mari.

„În condițiile în care mai mulți pensionari au dreptul, în temeiul Hotărârii Guvernului nr.1041/2003 privind unele măsuri de reglementare a facilităților acordate pensionarilor din sectorul energiei electrice, la o cotă de energie electrică gratuită de 1.200 Kw/an, vă rog să precizați ce măsuri ați dispus pentru ca aceste prevederi să se respecte și în noile contracte de furnizare?”, l-a mai întrebat Ioan Balan pe președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei. Nu în ultimul rând, deputatul PNL de Suceava vrea să afle și dacă au fost luate măsuri pentru ca operatorii din sectorul energiei să nu majoreze în mod unilateral tarifele din noile contracte încheiate pe piața liberă.

Ioan Balan atrage atenția că tot mai mulți consumatori de energie electrică și gaze din județul Suceava nu pot încheia contractele noi pentru piața concurențială, 8.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (4 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava