Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, a susținut o declarație politică în plenul Parlamentului în care a militat pentru dezvoltarea industriei în Regiunea Moldovei. Ioan Balan a spus că deși Moldova a fost ocolită multă vreme de investițiile străine directe, moldovenii au reușit, prin propriile forțe, să dezvolte o economie locală puternică, bazată pe întreprinderi mici și mijlocii foarte competitive.

„La Suceava, avem structuri de turism private care pot oricând să concureze cu structuri similare din state dezvoltate. Avem mici producători de produse alimentare din legume, fructe, carne sau brânzeturi care sunt apreciate pe cele mai pretențioase piețe din lume. Avem mici producători de textile și de articole vestimentare care concurează cu marile case de producție din lume. Avem producători locali de produse artizanale, tradiționale, inegalabile și extrem de căutate în toată lumea”, a precizat Ioan Balan, care a adăugat că „așadar, avem zeci de mii de oameni harnici în Moldova care au reușit să pună pe picioare o economie locală cu care să ne putem mândri nu numai în țară, ci și peste hotare. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre întreprinzătorii moldoveni au fost și sunt afectați de evoluțiile prețurilor energetice, de blocajele apărute pe lanțurile de aprovizionare, de agresiunea brutală a Rusiei asupra poporului ucrainean”. Ioan Balan și-a exprimat convingerea că având ajutorul Guvernului condus de Nicolae Ciucă și prin fondurilor europene nerambursabile care vor fi direcționate către firmele românești, antreprenorii moldoveni vor trece cu bine și peste această perioadă dificilă.

„Pe lângă economia locală moldovenească cu care eu, personal, mă mândresc, bazată în principal pe întreprinderi mici și mijlocii, Moldova are nevoie de o industrializare puternică, de investiții străine strategice de mari dimensiuni, capabile să pună în valoare toate resursele regiunii, atât resurse naturale, cât și resurse umane. Trebuie să punem capăt acestui lanț al slăbiciunilor în care exportăm materii prime și importăm produse finite, realizate chiar cu resursele noastre naționale. Trebuie să-i încurajăm, prin locuri de muncă bine plătite, pe tinerii absolvenți ai universităților și școlilor din Moldova ca să rămână acasă, în țara lor și să-și construiască aici un viitor”, a mai declarat deputatul PNL de Suceava.

El a subliniat faptul că Moldova are tot ceea ce-i trebuie pentru a se dezvolta ca punct industrial strategic al țării. „Până acum, piedica majoră era reprezentată de lipsa autostrăzilor. Dacă se va menține actualul ritm de realizare pentru autostrăzile Moldovei, infrastructura de transporturi va fi chiar un avantaj competitiv pentru dezvoltarea industrială a țării lui Ștefan. Îmi exprim speranța că toată diplomația românească, în special însărcinații cu afaceri economice, vor prezenta mediilor de afaceri din statele dezvoltate ce oportunități uriașe prezintă Moldova pentru economia europeană și îi vor convinge să participe la industrializarea acestei părți de țară”, a încheiat Ioan Balan.

Ioan Balan: Chiar dacă Moldova a fost ocolită multă vreme de investițiile străine directe, moldovenii au reușit să dezvolte o economie locală puternică, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava