MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, a salutat propunerile făcute de președintele Klaus Iohannis și adoptate în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării de săptămâna trecută, potrivit cărora România și-a definit, fără urmă de îndoială, că obținerea rapidă a independenței energetice este prioritate numărul unu. Ioan Balan spune că acesta este un obiectiv care poate fi îndeplinit într-o perioadă rezonabilă de timp, printr-un efort comun al tuturor autorităților, grație faptului că sistemului energetic al României, spre deosebire de alte state europene, nu are o dependență atât de mare față de importurile din exteriorul Uniunii Europene.

„Mai mult decât atât, avantajul apartenenței României la Uniunea Europeană și oportunitățile financiare nerambursabile care pot fi utilizate pentru creșterea capacităților de producție de energie regenerabilă ne arată că obiectivul României este realizabil pe termen mediu”, a spus Ioan Balan. El a apreciat și decizia curajoasă de a majora imediat cheltuielile pentru apărarea României la cel puțin 2,5% din PIB, măsură care va consolida, pe termen mediu și lung, capacitatea Armatei Române de a oferi răspunsuri adecvate oricărei amenințări la securitatea și apărarea țării noastre și a cetățenilor români.

„Avem printre cei mai bravi soldați din lume, lucru demonstrat de aceștia în teatrele de operațiuni la care a participat România. Este esențial să asigurăm soldaților români și dotările necesare, moderne și competitive pentru aceste vremuri negre și pentru un viitor sigur. Traversăm o perioadă deosebit de grea, cauzată de decizia cu totul nejustificată a Federației Ruse de a agresa un stat pașnic, independent și suveran, de a supune terorii un popor ucrainean nevinovat. Vladimir Putin și Federația Rusă au declanșat un conflict nedrept care amenință nu numai pacea în regiunea noastră, ci a întregului continent european. Este un conflict care lasă în urma lui mii de morți nevinovați, mii de gospodării distruse până la temelii, prăbușirea întregii economii ucrainene și milioane de oameni care se refugiază din calea morții”, a declarat deputatul PNL de Suceava.

El a precizat că în acest context, România și-a asumat un rol umanitar apreciat pe tot globul. „Grija și compasiunea pe care fiecare dintre noi o arată mamelor și copiilor care trec frontiera este demonstrația cea mai clară că Federația Rusă a pierdut deja un conflict pe care l-a declanșat împotriva democrației, vieții libere și a prosperității”, a încheiat Ioan Balan.

Ioan Balan consideră că în momentul de față independența energetică a României este prioritatea numărul unu, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava