Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, i-a transmis o întrebare ministrului agriculturii, Adrian Chesnoiu, prin care îi solicită acestuia informații cu privire la Programul de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi prelucrare primară a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură în zona montană. Ioan Balan a arătat că județul Suceava oferă condiții deosebit de bune pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi prelucrare primară a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură în zona montană, ceea face din programul înființat prin Legea nr.333/2018 o soluție utilă pentru dezvoltarea producătorilor locali.

„Chiar dacă există acest program util pentru dezvoltarea acestei componente de procesare, resursele naturale din zona montană suceveană nu sunt puse în valoare la cel mai înalt nivel. În unele situații, fructele de pădure, ciupercile sau plantele medicinale sunt doar colectate, ambalate, exportate și procesate în alte state din Uniunea Europeană sau din afara spațiului comunitar”, a arătat Balan. Deputatul PNL de Suceava consideră că este necesară sprijinirea micilor antreprenori români pentru a putea să înființeze capacități de procesare în acest domeniu, motiv pentru care i-a solicitat ministrului agriculturii să precizeze câte entități private din județul Suceava au beneficiat de sprijin financiar pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi prelucrare primară a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură în zona montană, prin programul înființat prin Legea nr.333/2018. De asemenea, Ioan Balan vrea să afle și ce axe de finanțare sunt disponibile pentru înființarea acestui tip de centre de de colectare şi prelucrare primară în anul 2022 și în următorii 5 ani, dar și ce măsuri de sprijin sunt pentru antreprenorii din acest domeniu pentru o mai bună valorificare pe piața internă și la export a produselor lor.

Ioan Balan consideră că resursele naturale din zona montană a județului Suceava nu sunt puse în valoare la cel mai înalt nivel, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava