MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, consideră că este puțin credibil că Ministerul Sănătății va folosi toate fondurile pe care le are pentru 2019 pentru aparatură medicală și reparații capitale pentru spitale. Ioan Balan i-a adresat o întrebare ministrului sănătății, Sorina Pintea, în care a precizat că una dintre cele mai importante probleme în viața românilor o reprezintă calitatea foarte slabă a serviciilor de sănătate, deși peste șase milioane de cetățeni contribuie foarte mult din veniturile lor pentru a beneficia de servicii de calitate. „Apreciez foarte mult faptul că, în anul 2019, Ministerul Sănătății are alocate credite bugetare în valoare totală de 1,18 miliarde lei pentru transferuri de capital, în special pentru dotarea unităților spitalicești cu aparatură medicală, precum și pentru transferuri în vederea efectuării de reparații capitale pentru spitale. Din păcate, această veste bună este tot mai puțin credibilă, având în vedere faptul că și în anii anteriori Ministerul Sănătății a avut anumite alocări pentru modernizarea spitalelor și a aparaturii, însă acele alocări au fost tăiate atunci când s-au făcut rectificări bugetare”, a declarat Ioan Balan.

El a adăugat că în speranța că în anul 2019 sumele programate prin buget vor ajunge în realitate la beneficiari, vrea să afle de la Sorina Pintea care sunt motivele pentru care Ministerul Sănătății a executat într-un mod atât de slab fondurile alocate în anul 2018. Ioan Balan a arătat că potrivit datelor prezentate în spațiul public, din 100% fonduri alocate la Ministerul Sănătății s-au cheltuit doar 65,8%, în condițiile în care unele programe naționale nu au avut bani, unele maternități nu au aparatură și medicamente suficiente.

De asemenea, deputatul PNL de Suceava a întrebat-o pe Sorina Pintea să precizeze ce garanții poate da atât celor care contribuie la fondurile de sănătate, cât și personalului medical că în anul 2019 nu va exista o situație similară cu cea de anul trecut, când banii nu au fost cheltuiți 100% în interesul politicilor de sănătate, ci au fost „păstrați bine” pentru a acoperi găurile din buget. „Chiar dacă în ultimii doi ani autoritățile locale și Consiliul Județean Suceava nu au mai așteptat intervenția Guvernului și au făcut eforturi uriașe pentru modernizarea spitalelor de la nivelul județului, vă solicit să precizați cum veți distribui sumele prevăzute pentru cheltuieli de capital la nivel național? Vă solicit să precizați ce alocări veți dispune la nivelul Județului Suceava pentru dotarea unităților spitalicești cu aparatură medicală modernă, precum și alte reparații capitale pentru spitale”, a încheiat Ioan Balan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava