MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, i-a adresat o interpelare ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, în care îi semnalează acesteia problema lipsei de personal la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Pentru început, Ioan Balan i-a transmis ministrului că în urma mai multor măsuri luate de Guvernul României pe parcursul acestui an, deficitul de personal din cadrul Poliției Române s-a accentuat și mai puternic, în special pe calea pensionărilor din sistem.

„Așadar, s-a ajuns în situația în care, în unele județe, Poliția Română acționează cu 50-75% din personalul necesar pentru asigurarea serviciilor publice de ordine publică și siguranța cetățeanului, dar și pentru servicii publice comunitare, cum ar fi cele privind înmatriculările, pașapoartele sau permisele de conducere. Județul Suceava nu face, din păcate, excepție deoarece deficitul de personal ajunge la peste 25%, așa cum a estimat conducerea IPJ Suceava. De asemenea, ca urmare a pensionărilor masive, inclusiv centrele de examinare auto au fost restructurate în județul Suceava, fiind desființate punctele de examinare de la Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei”, a declarat Ioan Balan. El a ținut să precizeze că în perioada 2010 – 2016, în urma unei dimensionări a personalului cât mai aproape de exigențele funcționării optime a Poliției, infracționalitatea la nivelul județului scăzuse semnificativ, și în același timp, siguranța circulației pe drumurile publice înregistrase creșteri calitative semnificative. „Din păcate, ca urmare a acestui deficit de personal extrem de mare, trebuie să împărtășesc îngrijorările actualei conduceri a Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, potrivit cărora, cu un personal subdimensionat nu va putea face tuturor solicitărilor cetățenilor, chiar și în condiții normale, nu în situații excepționale”, a atras atenția deputatul PNL de Suceava.

El a amintit faptul că în cadrul ședințelor de Guvern din ultima perioadă, ministrul afacerilor interne s-a angajat că va întreprinde mai multe demersuri, dar și că va lua măsuri pentru a compensa deficitul de personal la nivelul Poliției Române care, se pare, că ar atinge cifra de peste 20.000 la nivel național.

„Având în vedere această situație că solicit, doamnă ministru să prezentați setul de măsuri pe care doriți să îl implementați în scopul reducerii deficitului de personal de la nivelul Poliției Române, precum și calendarul pe care vi l-ați propus implementarea acestor măsuri. În condițiile în care județul Suceava este județ de frontieră, cu provocări suplimentare față de alte județe ale țării în ceea ce privește ordinea publică și siguranța cetățeanului, vă rog să precizați dacă, în cazul particular al județului Suceava, vă veți concentra eforturile pentru reducerea deficitului de personal”, i-a solicitat Ioan Balan ministrului Carmen Dan.

Deputatul liberal mai vrea să afle de la aceasta și câți absolvenți sunt așteptați să finalizeze studiile anul viitor în școlile de specialitate și câți pot fi încadrați imediat în structurile Poliției Române în următoarele 12 luni. Nu în ultimul rând, Ioan Balan i-a solicitat ministrului afacerilor interne să-i spună dacă o scurtare a termenelor de școlarizare a viitorilor ofițeri de poliție nu afectează negativ calitatea viitoarei resurse umane atrase în Poliția Română.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava