Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, i-a solicitat ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, să folosească noile fonduri europene disponibile pentru modernizarea punctelor de frontieră cu Ucraina. Într-o întrebare adresată ministrului Grindeanu, Ioan Balan i-a transmis acestuia că punctele de trecere a frontierei de stat a României cu Ucraina au contribuit atât la tranzitul a milioane de refugiați ucraineni, cât și la transportul de mărfuri, în principal pentru cereale. Ioan Balan a adăugat că mai mult decât atât, la Suceava a fost constituit și funcționează centrul umanitar european (hub umanitar), care a facilitat deja mai multe transporturi umanitare către poporul ucrainean.

„Recent, potrivit informațiilor prezentate în spațiul public de către comisarul european pentru transporturi, doamna Adina Vălean, Comisia Europeană a identificat și pus la dispoziția statelor de frontieră cu Ucraina un buget de 250 de milioane de euro, sub formă de granturi, care poate fi accesat foarte repede, pentru modernizarea punctelor de frontieră și pentru echipamente de transfer al grânelor pe calea ferată”, a spus Ioan Balan. Deputatul PNL de Suceava a adăugat că în condițiile în care punctele de frontieră situate la nivelul județului Suceava și-au atins maximum de capacitate, vrea să afle de la ministrul transporturilor când intenționează să transmită cererile de finanțare pentru realizarea de investiții în punctele de frontieră ale României cu Ucraina. „Ce tip de investiții anticipați și ce valoare vor avea lucrările de modernizarea și extindere a capacității infrastructurii (feroviară/rutieră) din punctele de frontieră din județul Suceava?”, l-a întrebat Ioan Balan pe ministrul transporturilor.

El a mai spus că în ultimii ani, Consiliul Județean Suceava și administrațiile publice locale din județul Suceava au depus eforturi semnificative pentru îmbunătățirea stării drumurilor județene, orășenești și comunale, însă traficul greu de marfă afectează, fără îndoială, starea acestor drumuri. „Veți susține ca, din fonduri externe nerambursabile și din alte axe de finanțare disponibile la nivelul Uniunii Europene (de ex. CEF – Connecting Europe Facility), C.J. Suceava, administrațiile locale și Direcția Regională de drumuri și poduri să obțină finanțări pentru lucrări de mentenanță la drumurile afectate de tranzitul de mărfuri?”, l-a mai întrebat deputatul liberal sucevean pe ministrul transporturilor.

Ioan Balan îi cere ministrului transporturilor să folosească fondurile europene pentru modernizarea vămilor din județul Suceava, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava