Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, i-a solicitat ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, să-i spună dacă există soluții pentru finanțarea reabilitarea gărilor din România și în mod special a mai multor gări din județul Suceava. Ioan Balan i-a transmis ministrului transporturilor că multe dintre gările feroviare din România sunt constituite din clădiri de o valoare arhitectonică și istorică inestimabile, construite în baza unor planuri elaborate de arhitecți români și străini de mare prestigiu.

„Din păcate, în ultimele trei decenii, majoritatea clădirilor amintite nu a beneficiat de nicio lucrare de reabilitare sau consolidare și nici infrastructura adiacentă gărilor, peroane, săli de așteptare etc. nu a făcut obiectul unor lucrări de modernizare. Salut decizia Ministerului Transporturilor și Infrastructurii prin care câteva gări din România vor intra într-un amplu program de reabilitare și consolidare. Cu toate acestea, volumul investițiilor necesare este unul deosebit de mare și, în ciuda oportunităților legale de a transfera către autoritățile locale competențe în reabilitarea gărilor feroviare, acestea nu dispun, din venituri proprii, de resursele financiare necesare”, a spus Balan. El susține că este necesară revitalizarea transportului feroviar de călători și de mărfuri, iar reabilitarea gărilor feroviare reprezintă un imperativ absolut. În aceste condiții el i-a solicitat lui Sorin Grindeanu să precizeze dacă după identificarea resurselor financiare pentru reabilitarea a cinci gări feroviare, Ploiești Vest, Bușteni, Titu, Videle și Târgoviște Sud, va avea negocieri la nivelul Comisiei Europene în vederea găsirii fondurilor necesare pentru reabilitarea și a altor gări din România.

„Vă rog să precizați dacă în perioada 2023-2026 sunt programate lucrări de investiții la gările feroviare aferente Magistralei feroviare  CFR 500 București – Suceava – Frontieră Ucraina. De asemenea, vă rog să precizați dacă în cadrul proiectului de investiții privind modernizarea tronsonului Dărmănești – Vicșani din județul Suceava sunt prevăzute și lucrări de modernizare/reabilitare a gărilor aferente și a peroanelor”, i-a mai solicitat deputatul PNL de Suceava ministrului transporturilor Sorin Grindeanu.

Ioan Balan îi solicită ministrului Grindeanu alocarea de fonduri pentru reabilitarea mai multor gări din județul Suceava, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava