MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, îi solicită ministrului agriculturii, Petre Daea, luarea de măsuri ferme pentru sprijinirea crescătorilor de bovine. Ioan Balan i-a transmis o întrebare ministrului agriculturii în care spune că în contextul inflaționist actual, una dintre majorările cele mai abrupte ale prețurilor produselor alimentare a fost înregistrat în domeniul laptelui și al produselor lactate. Balan a precizat că printre cauzele principale ale creșterii prețurilor se află majorarea prețurilor energetice și creșterea puternică a prețurilor furajelor.

„În acest sens, potrivit celor mai recente date furnizate de către Institutul Național de Statistică, efectivele de bovine la nivel național au scăzut cu 12.315 de capete, reprezentând -0,7%.  Din fericire, Regiunea de Nord-Est, care deține cel mai mare efectiv de bovine la nivel național, respectiv de 24,5%, a înregistrat o sensibilă creștere a efectivelor în primăvară, de 0,1 puncte procentuale. Cu toate acestea, urmărind evoluția nefavorabilă a importurilor de lapte brut, este evident că statul român trebuie să intervină de urgență pentru sprijinirea acestui sector”, a declarat deputatul PNL de Suceava. El a adăugat că având în vedere aceste aspecte, vrea să afle de la ministrul agriculturii ce măsuri imediate are în vedere să adopte pentru a sprijini crescătorii de bovine din România să continue activitatea de creștere a animalelor și de producție a laptelui. „Ce măsuri aveți în vedere pentru a facilita colectarea laptelui și de la crescătorii mici de bovine, care dețin 3-5 capete și care nu au posibilitatea de a livra zilnic tot laptele produs către unitățile procesatoare din România?”, l-a mai întrebat Ioan Balan pe ministrul Petre Daea.

De asemenea, el a adăugat că în condițiile în care fermierii livrează laptele produs la prețuri medii de circa 2 lei, iar laptele procesat se vinde la consumatorul final cu prețuri de peste 8 lei, vrea să afle de la ministrul agriculturii ce măsuri a dispus pentru a corecta această deficiență a pieței.

Ioan Balan îi solicită ministrului Petre Daea luarea de măsuri ferme pentru sprijinirea crescătorilor de bovine, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava