MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, vrea să afle de la ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, care sunt schemele de ajutor pentru dezvoltarea producției naționale de materii prime și materiale pentru susținerea lucrărilor de infrastructură. Ioan Balan i-a transmis ministrului Grindeanu că în urma eforturilor guvernamentale din ultimii trei ani, în România se înregistrează în prezent cel mai puternic ritm investițional, în special în domeniul marilor proiecte de infrastructură de transporturi. Balan a precizat că în acest context, construcția autostrăzilor A1, A3, A8, A10 și A7 implică un volum uriaș de materii prime și materiale, pornind de la un volum important de piatră pentru terasamente și până la covoare asfaltice, oțel beton și accesorii specifice.

„Din păcate, ritmul investițional accelerat a determinat mulți constructori să se orienteze către asigurarea materiilor prime și materialelor din import, pentru a se încadra în termenele de execuție asumate, aceste materiale nefiind întotdeauna și la cerințele calitative dorite sau la prețuri competitive. În ultimii ani, am susținut ca investițiile majore din infrastructură să reprezinte un stimulent important pentru dezvoltarea unui industrii naționale competitive, capabile să producă materii prime și materiale, pe termen lung, atât pentru România, cât și pentru statele din regiune. De asemenea, România dispune de oportunități financiare importante din fonduri europene nerambursabile pe care le putem utiliza pentru apariția unei industrii de profil, iar țara noastră va participa atât la procesul de reconstrucție al Ucrainei post-război, cât și la modernizarea infrastructurii din Republica Moldova”, a spus Ioan Balan.

În aceste condiții, deputatul PNL de Suceava vrea să afle de la ministrul transporturilor dacă are în vedere să susțină înființarea unor capacități industriale de producție de materii prime și materiale în Regiunea de Nord-Est, în vederea reducerii balanței comerciale a României pe această componentă și în scopul asigurării unor materiale de calitate pentru realizarea Autostrăzii Moldovei și Autostrăzii Unirii. „În condițiile în care lucrările de infrastructură sunt marcate și de un deficit puternic de specialiști în ingineria construcțiilor, drumuri și poduri, vă rog să precizați ce măsuri aveți în vedere pentru creșterea atractivității pentru aceste specializări în învățământul universitar și dacă aveți în vedere să susțineți parteneriate între Ministerul transporturilor și infrastructurii, universitățile de profil și constructori”, i-a mai solicitat Ioan Balan ministrului transporturilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava