Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, susține că imediat după constituirea noului Parlament și învestirea noului Guvern, parlamentarii de la toate partidele din Moldova au responsabilitatea să susțină cu toată forța proiectele de investiții și de dezvoltare demarate sau planificate, pentru care se pot obține finanțări nerambursabile de miliarde de euro în următorii 7 ani. Ioan Balan consideră că Moldova are un potențial economic uriaș, comparabil cu al statelor dezvoltate din UE, dar pe care guvernele din ultimii 30 de ani nu au fost interesate să îl valorifice. „Acesta este motivul principal pentru care salariile din zona noastră sunt mai mici decât în restul țării, șomajul este foarte mai mare și anual pierdem mii de tineri care iau calea străinătății pentru o viață mai bună”, a spus deputatul liberal. Ioan Balan, a adăugat că nimeni nu poate contesta că produsele agro-alimentare din regiunea noastră ar putea să fie vândute la prețuri extrem de atractive pe toate piețele din lume și că fermierii moldoveni sunt printre cei mai harnici.

„Turismul ecumenic, istoric și cel balnear de la noi nu este cu nimic mai prejos decât cel din stațiunile exclusiviste din Europa. De asemenea, ramuri specifice ale industriei ar putea să producă de la textile și până la produse din industria constructoare de mașini și utilaje la fel cum se produce și în marile zone industriale din Europa. Pentru a pune în valoare potențialul economic al Moldovei este esențial să susținem toate proiectele de dezvoltare demarate sau planificate pentru zona noastră, pentru care avem și asigurați banii necesari, atât din Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și din bugetul multianual al Uniunii Europene. Construcția autostrăzilor deja demarate care să ne lege de Capitală și de Europa, construirea și dezvoltarea parcurilor industriale în care să lucreze pe salarii mari tinerii moldoveni, o agricultură susținută cu toată forța de la lucrul pământului și creșterea animalelor și până la procesarea produselor și vânzarea acestora la prețuri atractive”, a declarat Ioan Balan.

Deputatul PNL de Suceava a subliniat faptul că dacă toate acestea vor fi realizate, Moldova va fi cu siguranță marele câștigător al perioadei 2021-2027. „Moldova ar putea să treacă imediat din clasamentul rușinos al celei mai slab dezvoltate regiuni din UE, în topul regiunilor cu cea mai accelerată dinamică economică. Așadar, fac apel la parlamentarii moldoveni din toate partidele să susțină dezvoltarea Moldovei și să contribuie la implementarea investițiilor. Acesta va fi testul cel mai important de responsabilitate pe care îl vom da în fața cetățenilor”, a încheiat Ioan Balan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava