Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, consideră că incompentența celor trei guverne impuse de liderul PSD Liviu Dragnea au dus România pe ultimul loc din Uniunea Europeană. Ioan Balan a susținut o declarație politică în care a arătat că în ultimii ani de zile, ori de câte ori se făceau evaluări ale performanțelor României, guvernele găseau un element de comparație, spunând că nu suntem chiar ultimii din UE și că mai slab dezvoltați sunt bulgarii. „Din nefericire, contraperformanțele celor trei guverne PSD-ALDE din ultimii doi ani, ne-au îndreptat încet și sigur către ultimul loc din Uniunea Europeană”, a spus deputatul liberal. El a declarat că dacă la sfârșitul anului 2016 România era pregătită să intre în mecanismele de adoptare a monedei euro, iar acum nu mai îndeplinește aproape niciun criteriu, având în vedere că prețurile cresc fără oprire, deficitul bugetar va trece de 3% din PIB în acest an, iar stocul de datorie publică a crescut cu zeci de miliarde de lei numai în ultimii doi ani.

„În schimb, Bulgaria, care are o inflație scăzută, o datorie publică foarte mică și înregistrează excedent bugetar, îndeplinește toate criteriile de aderare la euro, iar de anul viitor va intra, mai mult ca sigur, în a doua etapă de adoptare a monedei unice”, a spus Ioan Balan. El a mai afirmat că și în privința aderării la Spațiul Schengen, Bulgaria a depășit România, în condițiile în care din cauza atacurilor PSD-ALDE la adresa justiției, din cauza haosului creat de actuala guvernare în jurul luptei anticorupție, semnalele care vin de la Bruxelles sunt că Bulgaria va primi undă verde pentru ca cetățenii acestei țări să circule liber în spațiul UE, în vreme ce România va mai trebui să aștepte câțiva ani. „Așadar, camioanele românești cu marfă și românii care trec frontierele de Vest ale țării, vor fi condamnați în continuare să aștepte la cozi interminabile. În același timp, deși bulgarii nu au avut o creștere economică la fel de mare ca a României, vecinii noștri au reușit să construiască mai mulți Km de autostradă decât are România, au reușit să stimuleze mediul economic și să facă investiții în școli și spitale. În tot acest timp, în România, al treilea Guvern PSD-ALDE se ocupă cu luptele în partid, cu protocoale secrete, cu aministii sau grațieri, iar de românii și de problemele lor au uitat complet”, a afirmat deputatul PNL de Suceava.

Ioan Balan a mai spus că celor de la PSD și ALDE nu le pasă că pesta porcină a nimicit zootehnia românească, a trimis mii de oameni în șomaj și va lăsa sute de mii de români fără porcul de Crăciun. „Nu le pasă că tinerii continuă să plece din țară și că bătrânii mai trebuie să aștepte nu știu câți ani o lege justă a pensiilor. Poate cel mai grav lucru este faptul că deși PSD și ALDE ne-au îndatorat cu zeci de miliarde, nu au fost în stare să demareze niciun proiect major pentru România”, a mai afirmat Ioan Balan. Nu în ultimul rând, el a mai declarat actualii guvernanți nu au reușit nici măcar să finalizeze proiectele începute, cum este de pildă centura Sucevei, la care lucrările au fost demarate în urmă cu zece ani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava