MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan acuză atât conducerea Tarom, cât și pe actualul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetenţa lor în a eficientiza şi moderniza compania naţională de transport aerian, Tarom, deşi banii strânşi din vânzarea biletelor sunt mulţi, iar compania este susţinută financiar şi de către stat. „Ministrul transporturilor, dar şi actuala conducere a Tarom trebuie să explice românilor cum s-a ajuns ca o călătorie în interiorul României să aibă un preţ de lux, deşi românii plătesc atât bilete, cât şi subvenţii directe sau indirecte către compania de stat. Preţul biletelor pentru o călătorie cu avioanele Tarom este cel mai bun indicator al ineficienţei acestei companii. Spre exemplu, un bilet dus-întors de la Suceava sau de la Iaşi până la Bucureşti ajunge şi la peste 300 de euro, adică de două sau chiar de trei ori mai scump decât un bilet până în Marea Britanie, Germania sau Spania. Această situaţie nu o poate explica niciun om serios, atâta vreme distanţele interne sunt de 5-6 ori mai mici decât cele externe, avioanele Tarom care operează pe rute interne sunt aparate de mici dimensiuni, cu un consum redus de carburaţi, iar locurile în avioane sunt pline de fiecare dată!
Am putea să credem că preţurile uriaşe provin din serviciile de lux oferite călătorilor. Nimic mai fals!”, a spus Ioan Balan.

Ioan Balan: Nu cred că Răzvan Cuc are curajul să spună că PSD şi ALDE au înfipt în ultimii 7 ani sute de rude şi de prieteni la compania Tarom

Deputatul liberal a mai declarat că Tarom oferă cele mai proaste servicii la bord din aproape toată Europa, pagina de internet a companiei nu funcţionează tot timpul, iar aşteptarea pe aeroport e mai lungă decât călătoria. „Dacă aş mai adăuga şi faptul că aparatele de zbor sunt destul de învechite, neîntreţinute corespunzător, iar siguranţa lasă de dorit, atunci ne dăm seama că de fapt banii companiei se duc în altă parte sau, mai bine spus, în anumite buzunare.
Ministrul Răzvan Cuc ar trebui să iasă public şi să spună oamenilor cât anume din preţul unui bilet la Tarom reprezintă costurile efective ale companiei şi cât din preţul biletului merge în salariile clienţilor politici angajaţi cu sutele la această companie. Nu cred că Răzvan Cuc are curajul să spună că PSD şi ALDE au înfipt în ultimii 7 ani sute de rude şi de prieteni la compania Tarom, ca să ridice lunar salarii de zeci de mii de euro, pentru care nu fac mare lucru. Aşadar, cam două treimi din preţul unui bilet la Tarom merge în salariile uriaşe ale celor propulsaţi politic în această companie de stat! Grav este faptul că nu se fac aproape deloc investiţii, iar incidentele legate de starea aeronavelor s-au înmulţit”, a mai precizat deputatul PNL de Suceava.
Ioan Balan consideră că ministrul transporturilor ar trebui să iasă din demagogie şi să explice public de ce ministerul pe care îl conduce a pus constant piedici şi altor companii aeriene care ar fi vrut să opereze pe rute interne. „Dacă spre Iaşi, Suceava, Satu Mare ar fi efectuat curse şi alte companii, atunci preţul biletelor pe cursele interne ar fi scăzut şi sub 80 de euro, iar Tarom ar fi intrat în colaps. Din păcate, doar atât se pricep cei care conduc destinele transporturilor în România: nu au construit nici un kilometri nou de autostradă în ultimii ani, transportul feroviar e pe ducă, iar cel cu avionul este un lux, pe care cetăţeanul român nu şi-l poate permite. Sper ca Vioricăi Dăncilă să i se facă milă de România şi să-l demită pe Răzvan Cuc cât mai repede. În legătură cu preţul biletelor la Tarom, chiar prim-minstrul ar fi trebuit să trimită corpul de control şi să constate ceea ce a mai constatat şi cu alte ocazii, adică românii sunt taxaţi pentru ca unii clienţi de partid să ia salarii nemuncite de mii de euro lunar”, a încheiat Ioan Balan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava