PNL
PSD
PMP

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, a declarat că în numai trei luni Guvernul PNL a reușit să pună în mișcare mai multe proiecte majore care au ca scop atragerea copiilor la școală. Într-o declarație politică, Ioan Balan a precizat că au trecut treizeci de ani de la căderea comunismului și peste doisprezece ani de la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, iar la unele capitole de progres social România continuă să înregistreze grave întârzieri. „Ce țară vrem să construim, atâta vreme cât în sistemul educațional din România nu ajung toți copiii cu vârstă școlară? Cât timp să mai aștepte cetățenii creșe și grădinițe noi, școli moderne și dascăli bine pregătiți? Toate partidele politice au promis în ultimii ani lucruri mărețe în legătură cu modernizarea sistemului de educație, însă, în realitate, se vede cu ochiul liber dezinteresul pentru acest domeniu. Ultimele trei guverne PSD s-au lăudat că vor construi peste 2.500 de grădinițe și școli noi, iar acum când tragem linie observăm că acestea nu au apărut, ci au rămas tot pe hârtie”, a spus Ioan Balan.

Mai mult, el a arătat că pentru a face economii la buget, „ca că aibă guvernele PSD ce să împartă baronilor roșii”, rețeaua școlară s-a tot restructurat, numărul de școli a scăzut de la un an la altul, iar cadrele didactice sunt tot mai puține. „Doar acolo unde comunitățile locale au ales bine în anul 2016, adică primari PNL buni gospodari, școlile și grădinițele au primit atenția cuvenită, transportul școlar nu mai este doar o promisiune, ci un serviciu real pentru copiii care străbat zeci de km până la școală, iar profesorii bine calificați au fost menținuți în sistem. România de mâine este oglinda sistemului educațional de astăzi! Nu vreau să arăt cu degetul către anumiți vinovați, pentru că ei sunt prea mulți și din tot spectrul politic, nu doar de la PSD. Intervenția mea de astăzi are scopul de a coagula forțele tuturor factorilor de decizie pentru a da o șansă sistemului de educație românesc să se relanseze și să ofere copiilor o educație de calitate, în școli moderne, cu profesori bine pregătiți și cât mai aproape de casă”, a spus deputatul PNL de Suceava.

Ioan Balan a subliniat faptul că în numai trei luni de guvernare, PNL a reușit să pună în mișcare proiecte majore, al căror scop este să atragă copiii la școală, să elimine abandonul timpuriu al elevilor, să consolideze pregătirea dascălilor și să recredibilizeze instituțiile de învățământ superior. Balan a precizat că extinderea programului „masa la școală”, demararea programului ”școală după școală”, demararea programului de pregătire a personalului prin ”masteratul didactic”, urgentare investițiilor în școlile învechite fără spații sanitare, precum și transparentizarea tezelor de doctorat sunt măsuri bune, cerute de ani de zile de societatea românească, care au devenit realitate într-un timp foarte scurt. „Lucrurile acestea sunt făcute de PNL și ar fi păcat să fie distruse de opoziția PSD. Fac un apel la parlamentarii PSD, să iasă din logica jocului politic, iar atunci când pe masa Parlamentului vor veni proiectele inițiate de PNL în favoarea sistemului național de educație să nu repete greșeala de a le respinge pe motiv că ele au fost inițiate de liberali. Și noi, liberali, am votat proiecte inițiate de PSD, atunci când ele au fost în favoarea cetățenilor români. Fac, așadar, un apel ca educația să fie domeniul în care lupta politică să nu mai aibă loc și, prin consens politic, să luăm cele mai bune soluții pentru ca toți copiii români să meargă la școală”, a încheiat Ioan Balan.

Ioan Balan: PNL a reușit să pună în mișcare proiecte majore pentru atragerea copiilor la școală, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
Viorel Seredenciuc - PNLPRO RomâniaUniunea Polonezilor din România
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava