Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, i-a solicitat ministrului de interne, Lucian Bode, luarea de măsuri urgente pentru creșterea capacității punctului de frontieră Siret pentru fluidizarea tranzitului de mărfuri care vin din Ucraina. Ioan Balan i-a adresat o întrebare pe această temă ministrului Lucian Bode în care a ținut, în primul rând să îi mulțumească acestuia pentru sprijinul pe care structurile Ministerului Afacerilor Interne l-au acordat autorităților locale, societății civile și voluntarilor din județul Suceava, care s-au implicat în acordarea de sprijin pentru refugiații ucraineni în ultimele trei luni.

“În al doilea rând, imposibilitatea utilizării de către Ucraina a porturilor de la Marea Neagră pentru a transporta mărfurile a generat o intensificare a transporturilor alternative, rutier și feroviar, fluxurile de camioane fiind și de peste 10 ori mai mare decât în perioada similară a anului trecut”, a precizat Ioan Balan. El a arătat că acest lucru a determinat puternice aglomerări în punctul de trecere a frontierei de stat de la Siret, unii șoferi de camion așteptând și mai bine de o săptămână pentru a putea trece frontiera de stat cu România.

Deputatul PNL de Suceava consideră că deși Ministerul Afacerilor Interne se confruntă cu un puternic deficit de personal la nivelul tuturor structurilor, o suplimentare temporară a personalului în PTF Siret ar diminua în mod semnificativ aglomerația și ar diminua timpii de așteptare. Ioan Balan a adăugat că în condițiile în care reconfigurarea traficului de mărfuri prin România aduce beneficii pe orizontală și pentru țara noastră, dar contribuie la asigurarea stocurilor de alimente în spațiul Uniunii Europene, vrea să afle de la ministrul de interne dacă este posibil ca, cel puțin cu caracter temporar, să fie suplimentat numărul de personal din punctul de trecere a frontierei Siret în scopul diminuării timpilor de așteptare și al fluidizării tranzitul de mărfuri. “Dat fiind volumul uriaș de mărfuri, în special cereale, care urmează să intre în România, luați în calcul ca, cel puțin cu caracter temporar și exclusiv pentru tranzitul de marfă, să propuneți deschiderea și operaționalizarea rapidă a noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina?”, l-a întrebat Ioan Balan pe ministrul de interne. Deputatul liberal mai vrea să afle de la acesta și ce alte măsuri are în vedere să aplice astfel încât sprijinul statului român pentru Ucraina să se materializeze și pe componenta economică, prin facilitarea exporturilor de mărfuri.

Ioan Balan solicită creșterea capacității punctului de frontieră Siret pentru fluidizarea tranzitului de mărfuri care vin din Ucraina, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava