Comenzi MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, i-a solicitat ministrului dezvoltării, Cseke Attila, alocarea de fonduri suplimentare pentru primăriile angrenate în criza refugiaților din Ucraina. Ioan Balan i-a transmis ministrului dezvoltării că autoritățile administrației publice locale din județele aflate în proximitatea frontierei de stat cu Ucraina sau Republica Moldova au dat dovadă de o implicare și de o generozitate fără egal în ultimele săptămâni de la începerea conflictului militar din Ucraina. „Grație autorităților locale din Nordul și Estul țării, precum și cetățenilor români din întreaga țară, România a ajuns un exemplu pozitiv de empatie și generozitate la nivel mondial. În acest sens, cred că domnia voastră cunoașteți faptul că președinții de consilii județene, primarii sau consilierii județeni și locali au colaborat constructiv pentru a acorda, din resursele locale, toate facilitățile necesare pentru refugiații ucraineni, fără să solicite expres sprijin financiar guvernamental”, a spus Ioan Balan.

El a adăugat că multe dintre unitățile administrației publice locale din județele de la frontiera de Nord și Est au reale dificultăți în finanțarea cheltuielilor curente și în menținerea echilibrelor bugetare locale. Astfel, Ioan Balan a adăugat că în condițiile în care Guvernul României a activat mecanismele europene de finanțare a migrației și protecției civile, vrea să afle de la ministerul dezvoltării în ce măsură o parte dintre aceste fonduri pot fi alocate și către unitățile administrației publice locale din județele de frontieră, care au angajat cheltuieli logistice pentru sprijinirea refugiaților. Deputatul PNL de Suceava vrea să afle de la ministrul Cseke Attila și dacă are în vedere ca și din resurse financiare naționale să acorde o suplimentare a fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale pentru unitățile administrative angrenate în efortul de protecție a refugiaților.

Ioan Balan solicită fonduri suplimentare pentru primăriile localităților angrenate în criza refugiaților din Ucraina, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava