MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan solicită soluții rapide pentru problemelor generate de falimentul City Insurance posesorilor de polițe RCA și firmelor de service auto. Într-o întrebare adresată președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, deputatul liberal i-a transmis acestuia că intrarea în procedură de faliment a societății de asigurări City Insurance a generat foarte multe probleme în rândul deținătorilor de polițe de răspundere civilă (RCA) din România, dar și al unităților de service auto care așteaptă de luni de zile decontările pentru unele lucrări efectuate. Ioan Balan a arătat că potrivit unor informații apărute în spațiul public, City Insurance avea în derulare peste 3 milioane de polițe de tipul RCA, ceea ce situează acest asigurător pe prima poziție pe acest segment de  piață.

Balan a precizat că în ciuda asigurărilor pe care le-a transmis în spațiul public Autoritatea de Supraveghere Financiară, potrivit cărora ”toți asigurații cu polițe City Insurance vor beneficia de despăgubiri prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraților”, tot mai mulți posesori auto se confruntă cu refuzul unităților service atunci când se prezintă cu o poliță încheiată cu City Insurance.

„Având în vedere necesitate rezolvării cu celeritate a tuturor dosarelor de daună pentru asigurații City Insurance și luând în considerare capacitatea dumneavoastră profesională dovedită, vă solicit, domnule președinte, să precizați câte polițe RCA erau valide la momentul declanșării falimentului City Insurance, dar și în timp considerați că vor fi decontate către unitățile de reparații auto, prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraților, toate sumele neachitate, care produc reale probleme acestor operatori economici”, l-a întrebat Ioan Balan pe președintele Autorității de Supraveghere Financiară. El vrea să afle de la acesta și în ce mod intenționează să-i informeze pe deținătorii de polițe RCA la compania City Insurance asupra drepturilor pe care le au în perioada ulterioară declanșării falimentului City Insurance, precum și care va fi termenul anticipat pentru soluționarea fiecărui dosar de pagubă pentru asigurații City Insurance.

Ioan Balan solicită soluții rapide pentru problemele generate de falimentul City Insurance posesorilor de polițe RCA și firmelor de service auto, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava