Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, consideră că pandemia Covid-19, „agresiunea barbară” a Rusiei în Ucraina, criza energetică, criza prețurilor și unele incidente bancare ar fi trebuit să mobilizeze statele din Uniunea Europeană să pună în aplicare politici ferme de reducere a dependenței statelor membre de materiile prime din Asia, de resursele energetice din Rusia, de unele produse de care depinde producția industrială din Uniune. Într-o declarație politică susținută în Parlament, Ioan Balan a spus că la începutul anului 2020, la Bruxelles se formulau declarații corecte care dădeau speranța României că marile companii își vor întoarce producția în Uniunea Europeană, că vor face investiții în țară, că vor elimina riscurile apărute pe lanțurile de aprovizionare.

„Din păcate, acele declarații au rămas doar la stadiul de declarații. Industria europeană continuă să stea sub riscul aprovizionării cu semiconductori care provin de pe alte continente, agricultura europeană are dificultăți pentru că importurile extracomunitare continuă să-i pună în dificultate competitivitatea, iar unele sectoare de activitate, cum ar fi cel al producției de medicamente, nu mai face față cererii, pentru că materiile prime esențiale nu se produc în Europa. România și-a exprimat disponibilitatea de a primi investitori europeni de mare anvergură, care să deschidă fabrici și să creeze locuri de muncă foarte bine plătite. Unele investiții chiar au venit, în anul 2022, însă, și de această dată, noile unități de producție s-au instalat în Vestul țării, la Arad, Oradea, Timișoara sau Satu Mare. Ar fi de dorit ca actualul ministru al economiei să facă cunoscut, la nivel european, atractivitatea mediului economic din Moldova, bogăția de resurse naturale de care dispunem, angajații harnici și foarte bine pregătiți, precum și faptul că, în scurt timp, autostrăzile nu vor mai fi o scuză pentru niciun investitor străin. Avem nevoie în Moldova de investiții străine mari, poate chiar fabrici constructoare de mașini, care să determine efecte de antrenare în toată economia locală, de la Focșani și până la Siret. De asemenea, prin creșterea consistentă a producției naționale, vom reuși să ne desprindem tot mai mult de dependența de produse pe care, astăzi, Uniunea Europeană și România le importă de la mii de km distanță”, a precizat Ioan Balan.

Ioan Balan: Statele din UE trebuie să pună în aplicare lecțiile învățate din ultimele crize. Regiunea Moldovei are nevoie de investiții străine mari”, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava