MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, a susținut o declarația politică pe tema conflictului militar din Ucraina, el declarându-se profund impresionat de solidaritatea și umanitatea de care au dat dovadă românii față de ucrainenii care au lăsat totul în urmă și s-au refugiat în România. „Cea mai tristă zi din istoria secolului XXI va rămâne data de 24 februarie 2022, ziua declanșării invaziei rusești în Ucraina. Apreciez solidaritatea statelor democratice din întreaga lume care condamnă cu fermitate agresiunea de neînțeles a Federației Ruse asupra Ucrainei. Războiul declanșat de Vladimir Putin, împotriva unui stat independent și suveran, asupra unui popor pașnic, care pornise decisiv pe drumul consolidării democrației, al economiei libere și al apropierii de valorile occidentale trebuie să înceteze imediat”, a spus Ioan Balan, în declarația politică intitulată „Un teritoriu poate fi cucerit, un popor niciodată!”.

Deputatul PNL de Suceava a adăugat că apreciază modul în care autoritățile din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii s-au mobilizat pentru a aplica sancțiuni economice severe asupra statului agresor. El și-a exprimat speranța ca forțele occidentale să nu lase nici un moment garda jos și vor aplica noi și noi sancțiuni împotriva Federației Ruse, în scopul de a o izola politic, economic și diplomatic, pe plan internațional.

„Autoritățile ucrainene au nevoie de suportul puternic și susținut al statelor occidentale, atât din punct de vedere umanitar, cât și financiar, pentru a putea să-și protejeze cetățenii. Un teritoriu poate fi cucerit, un popor niciodată!

România este deja statul care primește cu brațele deschise miile de mame ucrainene, care trec frontiera țării noastre plângând, cu copii de mână, fugind din calea morții. Sunt profund impresionat de solidaritatea și umanitatea de care au dat dovadă românii din Suceava, Botoșani, Maramureș și din toată țara, primindu-i ca pe niște frați pe ucrainenii care încearcă să-și salveze familiile. Aș mai adăuga faptul că mulți dintre refugiații care trec frontiera de stat a României sunt frații noștri români din zona Cernăuți, din Bucovina de Nord. Am convingerea că România va avea grijă de fiecare refugiat în parte, de fiecare ucrainean obligat de agresorul rus să-și abandoneze casa și țara”, a declarant Ioan Balan.

Deputatul PNL de Suceava a ținut să precizeze că vrea să transmită și un mesaj cât se poate de clar către români, cu privire la situația în care se află România. „România beneficiază astăzi de cea mai solidă garanție de securitate din istorie. Apartenența României la Alianța Nord-Atlantică și Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii reprezintă cele mai solide argumente pentru ca niciun român să nu-și facă griji asupra securității și apărării statului român, indiferent ce demersuri și agresiuni va mai face Federația Rusă.

Deși avem garanția că suntem apărați, nu putem să nu ne întristăm că în secolul XXI, încă mai există lideri cu mentalități închistate în secolul al XIX-lea, care se visează țari sau împărați, iar, pentru a-și împlini visele dictatoriale, produc moarte, suferință și distrugeri”, a încheiat Ioan Balan.

Ioan Balan: ”Sunt profund impresionat de solidaritatea și umanitatea de care au dat dovadă românii din Suceava, Botoșani, Maramureș și din toată țara”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava