Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, susține stimularea utilizării materialelor de construcții produse în România pentru realizarea obiectivelor de investiții. Ioan Balan i-a transmis o întrebare ministrului transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, în care a arătat că în ciuda problemelor deosebit complexe la care trebuie să facă față România, Guvernul reușește să accelereze și să intensifice investițiile în infrastructura de transporturi din țară.

„Dacă ritmul investițional din prima parte a anului se va menține, există toate premisele ca în anul 2022 să înregistrăm cel mai mare volum de investiții publice din ultimele trei decenii. În ciuda acestor aspecte favorabile, informațiile furnizate periodic de către Institutul Național de Statistică ne arată că efortul investițional susținut de țara noastră nu are un impact pozitiv asupra dezechilibrelor externe, ci, dimpotrivă, agravează deficitul balanței comerciale, în condițiile în care constructorii care realizează mare parte din investițiile publice  apelează la materiale de construcții din afara frontierelor, mai competitive poate prin preț, dar nu mai competitive prin calitate”, a declarat Balan.

Deputatul PNL de Suceava consideră că zecile de miliarde de lei pe care România le alocă anual pentru construcția de autostrăzi, căi ferate, poduri și alte elemente de infrastructură ar trebui să stimuleze în egală măsură dezvoltarea agenților economici români. În acest sens, el i-a solicitat ministrului Sorin Grindeanu să precizeze ce măsuri are în vedere, astfel încât să stimuleze constructorii care câștigă lucrările publice să utilizeze prioritare materii prime și materiale fabricate în România. De asemenea, Ioan Balan vrea să afle de la Sorin Grindeanu ce măsuri are în vedere pentru ca materialele utilizate pentru realizarea marilor obiective de investiții, autostrăzi, drumuri expres sau căi ferate,  să respecte standardele de calitate, astfel încât durata de viață a investițiilor să fie maximizată.

Ioan Balan susține stimularea utilizării materialelor de construcții produse în România pentru realizarea obiectivelor de investiții, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava