Comenzi MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, a atras atenția că sute de mii de români care lucrează în străinătate riscă să fie amendați pe motiv că autoritățile centrale române nu i-au informat cu privire la o modificare a Codului de procedură fiscală. Într-o întrebare transmisă ministrului finanțelor publice, Ionuț Mișa, deputatul Ioan Balan i-a amintit acestuia că în data de 30 august a.c., Guvernul României a adoptat Ordonanţa nr. 30/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală. El a arătat că la punctul 111 din ordonanţă se prevede că „nedepunerea în termen a Chestionarului pentru stabilirea rezidenței persoanei fizice la sosirea în România, respectiv a Chestionarului pentru stabilirea rezidenței persoanei fizice la plecarea din România, de către persoanele obligate potrivit Codului fiscal, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 100 lei”. „Nu ştiu dacă dumneavoastră cunoaşteţi, însă, această sancţiune introdusă de O.G nr.30/2017, afectează sute de mii de români plecaţi la muncă în străinătate şi care, dintr-o insuficientă informare venită din partea autorităţilor române, sunt sancţionabile”, i-a transmis Ioan Balan ministrului finanețelor. Deputatul PNL de Suceava a spus că este de apreciat faptul că ANAF a dezvoltat şi o variantă electronică de completare a chestionarului, care se poate completa şi din străinătate, însă, a arătat că atât timp cât persoana fizică nu cunoaşte această obligaţie, nu va da curs completării datelor solicitate. „Mai mult decât atât, unele informaţii din chestionar nu pot fi furnizate de contribuabili, ca de pildă convenţiile internaţionale ratificate de România privind evitarea dublei impuneri, deşi ANAF cunoaşte relaţiile de colaborare fiscală cu alte state”, a declarat Ioan Balan. El a subliniat faptul că acest chestionar a provocat o profundă nemulţumire în rândul românilor care muncesc onest în afara graniţelor, nu din cauza obligaţiei de a declara rezidenţa fiscală, ci din cauza modului în care ANAF procedează pentru stabilirea acesteia.
„Din respect pentru cei aproximativ patru milioane de români care lucrează în străinătate pentru a-şi câştiga existenţa prin muncă, în cea mai mare parte ca angajaţi, vă rog să precizaţi care au fost modalităţile de informare a cetăţenilor români privind obligaţia completării chestionarului pentru stabilirea rezidenței persoanei fizice la plecarea din România”, i-a solicitat parlamentarul liberal ministrului finanțelor publice.
Ioan Balan vrea să mai afle și motivul pentru care, înainte de a face cunoscută foarte bine această obligaţie tuturor cetăţenilor români plecaţi din ţară, s-a procedat la impunerea de sancţiuni contravenţionale. Nu în ultimul rând, deputatul PNL de Suceava i-a mai solicitat ministrului de finanțe să-i spună dacă intenționează să propună ANAF modificarea conţinutului chestionarului, astfel încât informaţiile care trebuie furnizate de cetăţenii români, chiar să poată fi comunicate de aceştia.

Ioan Balan: Sute de mii de români aflați în străinătate riscă amenzi după o modificarea Codului de procedură fiscală, 8.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
Bune practici pentru o batranete frumoasa
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava