Comenzi MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, vrea ca Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava să fie folosită ca punct central pentru înființarea unor zone industriale dezvoltate. Ioan Balan i-a adresat o întrebare ministrului economiei, Florin Spătaru, pe tema orientării investițiilor străine directe către județul Suceava și dezvoltarea unor clustere inovative în jurul Universității ”Ștefan cel Mare”. Balan i-a transmis ministrului economiei că trendul pozitiv al investițiilor străine directe care se localizează în România este unul dintre indicatorii care ne dau speranță că performanțele economiei românești vor fi mai bune de la un an la altul.

„Cu toate acestea, zonele cele dezvoltate ale țării (București-Ilfov, Cluj, Arad etc) sunt cele care captează cel mai mult din acest flux de investiții, deși țara noastră are nevoie de o coeziune economică și socială reală la nivel național. Așa cum ați susținut în declarații publice recente, susțineți apariția unor zone de dezvoltare bazate pe inovație și utilizarea optimală a resurselor naționale. Și din câte cunoașteți, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava este una dintre cele mai dinamice universități din țară, dezvoltând programe de studii pe mai multe direcţii de cunoaştere: ştiinţe ale naturii, ştiinţe inginereşti, ştiinţe umaniste, ştiinţe sociale, ştiinţe economice şi administrative”, a spus deputatul liberal sucevean.

El a subliniat faptul că performanțele deosebite ale absolvenților Universității „Ştefan cel Mare”, confirmate prin încrederea angajatorilor români, ar trebui să fie cel mai puternic argument pentru elaborarea și implementarea unor politici guvernamentale stimulative pentru investițiile străine directe care ar dori să dezvolte unități de producție la Suceava. În final, Ioan Balan i-a solicitat ministrului Florin Spătaru, să precizeze dacă are în vedere să utilizeze Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava ca punct central de înființare a unor zone industriale dezvoltate cu ajutorul investițiilor străine directe. De asemenea, el l-a întrebat pe ministrul economiei dacă va propune aplicarea unor facilități, cu caracter temporar, pentru investitorii străini direcți care își propun să dezvolte unități de producție inovative în județul Suceava și care să fructifice performanțele absolvenților Universității „Ştefan cel Mare”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava