Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, vrea să afle de la ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, câte trenuri electrice vor circula pe rutele Suceava-Brașov, Suceava-Constanța, Suceava-Galați și Suceava-București. Ioan Balan i-a adresat o întrebare pe tema rutelor de transport pe care vor circula trenurilor electrice achiziționate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Balan a arătat că mecanismul european de redresare și reziliență din care România poate accesa aproximativ 30 de miliarde de euro, fonduri nerambursabile și rambursabile, oferă țării noastre oportunitatea realizării unor reforme și investiții esențiale pentru modernizarea statului român.

„În acest sens, am primit cu deosebită satisfacție vestea că Autoritatea Feroviară Română achiziționează un număr de 37 de trenuri electrice pentru transportul de călători care vor reprezenta cea mai importantă investiție în materialul rulant al transportului feroviar românesc din ultimele trei decenii”, a declarat deputatul PNL de Suceava. În legătură cu această achiziție, el a spus că așteptările românilor cu privire la modul și rutele pe care vor fi alocate noile trenuri sunt deosebit de mari, fiind anticipată o alocare a acestora către rutele feroviare care deservesc un flux important de călători și care asigură legătura între provinciile istorice ale României.

„Având în vedere faptul că în toate statele dezvoltate transportul rapid de călători și de mărfuri se asigură prioritar pe cale ferată și că ne dorim ca și România să facă progrese semnificative în modernizarea infrastructurii feroviare și a materialului rulant, vă solicit să spuneți câte trenuri electrice de călători achiziționate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență vor fi alocate pentru rutele Suceava-Brașov, Suceava-Constanța, Suceava-Galați și Suceava-București”, i-a transmis Ioan Balan ministrului transporturilor. Deputatul PNL de Suceava mai vrea să afle de la acesta și care este termenul la care anticipați că primele trenuri electrice de călători vor fi puse în circulație. De asemenea, el a adăugat că în condițiile în care necesarul de material rulant este mult mai mare, vrea să afle de la Sorin Grindeanu dacă în cadrul programelor operaționale aferente cadrului financiar multianual 2021-2027 intenționează să achiziționeze noi loturi de trenuri electrice pentru transportul de călători.

Ioan Balan vrea să afle câte trenuri electrice vor fi circula pe rutele Suceava-Brașov, Suceava-Constanța, Suceava-Galați și Suceava-București, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava