Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, vrea să afle de la ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Daniel Popescu, dacă liberalizarea prețului la energie va avea vreun impact asupra facturilor finale plătite de consumatorii casnici. Ioan Balan i-a transmis o întrebare ministrului în care amintește că în urmă cu doi ani, fostul guvern PSD a promovat Ordonanța de urgență a Guvernului nr.114/2018 care, deși a fost justificată ca producând efecte benefice asupra consumatorilor, acest act normativ toxic a generat facturi mai mari pentru populație, atât pentru serviciile din domeniul comunicațiilor, telefonie, internet și televiziune, dar, mai ales, pentru energia electrică și gazele naturale. „Procesul de dereglementare demarat de domnia voastră, a determinat deja o scădere a tarifelor pentru gospodării, încă din perioada verii. Cu toate acestea, cunoaștem foarte bine că în anotimpul rece, marii distribuitori au tendința de a majora aceste tarife, prin diferite tertipuri, invocând tot felul de costuri suplimentare, mai mult sau mai puțin conforme cu realitatea. Potrivit declarațiilor dumneavoastră, pentru faptul că operatorii economici din sectorul energetic cumpără în acest sezon produsele energetice la prețuri mai mici față de anul trecut, începând cu luna octombrie 2020 ar trebui să se înregistreze scăderi reale ale facturilor pentru energie electrică și gaze naturale, cuprinse între 10% și 15%”, a spus Ioan Balan.

Deputatul PNL de Suceava a adăugat că pentru a se asigura că demersul ministrului economiei va produce efectele pozitive așteptate de milioane de români, vrea să afle de la acesta ce măsuri concrete a stabilit, împreună cu ANRE, Consiliul Concurenței și ANPC, astfel încât consumatorii să nu fie înșelați prin diverse clauze abuzive, atunci când aceștia încheie noi contracte de furnizare sau le prelungesc pe cele existente. De asemenea, el i-a solicitat ministrului Virgil Popescu să precizeze și în ce fel monitorizează procesul de contractare, astfel încât reducerea tarifelor la energie electrică și gaze naturale să nu fie anulată de alte costuri ascunse. „De exemplu, unul din marii distribuitori de gaze naturale a impus clienților costuri suplimentare prin plata lunară a unui așa-zis abonament, care se achită indiferent de consumul efectiv și care majorează costul facturii. Și nu în ultimul rând, având în vedere faptul că Guvernul și administrațiile locale depun eforturi consistente pentru branșarea gospodăriilor la rețelele de gaze naturale, vă rog să precizați ce alte măsuri aveți în vedere, astfel încât prețul să fie accesibil pentru consumatorii români și stimulativ pentru utilizare gazelor pentru încălzirea locuințelor”, a încheiat Ioan Balan.

Ioan Balan vrea să afle dacă liberalizarea prețului la energie va avea vreun impact negativ asupra facturilor finale plătite de consumatorii casnici, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava