MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, vrea să afle de la ministrul Bogdan Trif care va fi finanțarea investițiilor în turism, în anul 2019, în județul Suceava. Ioan Balan i-a adresat o întrebarea ministrului turismului, Bogdan Trif, în care a precizat că toți miniștri care au condus Ministerul turismului în ultimii șapte ani au declarat public că vor susține investiții publice consistente în turism, în special în Bucovina. „Argumentele pentru susținerea unor investiții guvernamentale în domeniul turismului în acestă regiune sunt multiple: unicitatea mănăstirilor din Județul Suceava; generozitatea reliefului care permite dezvoltarea turismului montan și a pârtiilor de schi, înzestrarea naturală deosebită, care permite turism de cea mai înaltă calitate”, a spus Ioan Balan. El a amintit că în anul 2017, Guvernul a aprobat o hotărâre, H.G. nr. 558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Masterplanul investițiilor în turism – și a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiții în turism, în care au fost incluse o serie de obiective de investiții la nivelul județului Suceava, printre care enumerăm, realizare Aqua Park în orașul Gura Humorului; realizare pârtie de schi artificială – schi pe timp de vară, sanie-tobogan și tubing în orașul Gura Humorului; amenajarea unui parc de tip „Adventure” în comuna Sucevița; amenajarea unei pârtii de schi în comuna Sucevița; construirea unui patinoar în comuna Sucevița; domeniu schiabil în Munții Călimani în comuna Șaru Dornei; dezvoltarea domeniului schiabil în Vatra Dornei; creșterea atractivității stațiunii turistice Vatra Dornei prin optimizarea și creșterea rețelei de producere a zăpezii artificiale și creșterea calității serviciilor turistice în Bazinul Dornelor prin amenajarea posturilor de salvamont în Vatra Dornei.
De asemenea, deputatul PNL de Suceava a declarat că în decembrie 2018, Guvernul a adoptat o nouă hotărâre, HG nr. 1.022/2018, deoarece realizarea investițiilor în turism a înregistrat un eșec total, un singur proiect la nivelul întregii țări primind avizul Consiliului Tehnico – Economic al Ministerului Turismului.
„Realizarea, într-o primă etapă, a acestor obiective de investiții ar fi deosebit de importantă pentru economia Județului Suceava și pentru crearea de noi locuri de muncă bine plătite”, a spus Ioan Balan. El a adăugat că în condițiile în care autoritățile locale nu au reușit să beneficieze de finanțarea acestor obiective de investiții, îi solicită ministrlui Bogdan Trif sprijinul pentru a pune în practică aceste investiții. În același timp, deputatul PNL de Suceava vrea să afle de la Bogdan Trif care este bugetul total alocat în anul 2019 pentru realizarea obiectivelor de investiții cuprinse în  H.G. nr. 558/2017 și care este valoarea totală pe care o pot solicita administrațiile locale din Județul Suceava în anul 2019 pentru proiecte de investiții în turism de importanță locală. „Având în vedere că prin H.G. nr.1022/2018 Guvernul a modificat și relaxat criteriile de finanțare a investițiilor, vă solicit să precizați dacă Ministerul a informat fiecare administrație publică cuprinsă în MasterPlanul investițiilor pentru turism și dacă Ministerul Turismului a asigurat suportul tehnic pentru ca primăriile să poată depune proiecte mature, eligibile, ca să atragă finanțarea și să realizeze investițiile?”, a încheiat Ioan Balan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava