MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, vrea să afle de la ministrul sănătății, Sorina Pintea, dacă actuala guvernare își mai menține angajamentul reducerii prețului medicamentelor. Ioan Balan i-a amintit ministrului Sorina Pintea că în cele tre programe de guvernare ale actualei majorități parlamentare, românilor li s-a promis că Guvernul v-a luat anumite măsuri astfel încât prețul medicamentelor să se reducă cu peste 35%. Balan a mai spus că în același timp, guvernele susținute de actuala majoritate parlamentară s-au mai angajat să actualizeze permanent lista cu medicamente compensate, astfel încât, cea mai vulnerabilă categorie de pacienți, pensionarii cu venituri mici, să își poată asigura medicația lunară de care depinde chiar viața lor.

„Din păcate, la mai bine de doi ani distanță, prețul medicamentelor nu a scăzut, ci a crescut, iar din cauza unor măsuri administrative impuse de Guvern, zeci de categorii de medicamente generice, cele mai ieftine, au dispărut cu totul din stocurile farmaciilor și din producția fabricilor de medicamente. Nici lista cu medicamente compensate nu a suferit ajustările promise, iar multe case teritoriale de asigurări de sănătate nu au avut bani pentru medicamente compensate, până la a doua rectificare bugetară operată în luna noiembrie 2018”, a declarat deputatul PNL de Suceava.

Ioan Balan a adăugat că în condițiile în care accesul la servicii de sănătate și protejare vieții reprezintă drepturi fundamentale prevăzute de Constituția României, vrea să afle de la ministrul sănătății dacă mai menține angajamentul reducerii prețului medicamentelor cu minimum 35% față de nivelul pe care acestea îl înregistrau în luna decembrie a anului 2016. „De asemenea, că solicit să precizați câte medicamente generice, cele mai ieftine, au dispărut din farmaciile din România în ultimii 2 ani și câte sunt în riscul de a nu mai fi produse și distribuite în anul 2019? Vă rog să precizați și dacă în anul 2019 s-au asigurat sume suficiente pentru finanțarea medicamentelor compensate?”, a întrebat-o Ioan Balan pe ministrul Sorina Pintea. Nu în ultimul rând, el mai vrea să afle de la Sorina Pintea când va avea loc o nouă evaluare și actualizare a listei de medicamente compensate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava