MOPAN Suceava

Candidatul PMP pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, primarul din Pojorâta Ioan Bogdan Codreanu a solicitat ca profesorii din zona de munte a județului să fie testați gratuit pentru coronavirus. El a cerut public ca o parte din testele cumpărate de primarii din zona de munte atunci când au făcut donații către Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, să fie folosite pentru testarea gratuită a cadrelor didactice din zonă.

Propunerea lui Codreanu vine după ce, pe perioada stării de urgență, Primăriile Frumosu, Fundu Moldovei, Vatra Moldoviței, Moldovița, Pojorâta și Sadova au alocat pentru acest aparat de testare de la Câmpulung Moldovenesc câte 30.000 de lei, iar Primăriile Breaza, Izvoarele Sucevei, Moldova Sulița și Vama au alocat câte 20.000 de lei.

„Noi, primarii, am ajutat Spitalul de la Câmpulung Moldovenesc cu bani de la bugetul local: pentru achiziționarea aparatului, precum și pentru un număr de teste ce s-a stabilit atunci, de care să beneficieze fiecare localitate. Bineînțeles, nicio localitate nu a testat un om măcar gratuit, atunci când a avut nevoie. Din contră, există colegi primari care au dat bani pentru aparatul de la Câmpulung Moldovenesc, iar când au avut focare, s-au testat la Vatra Dornei. De aceea, cer ca acele teste, pentru care am dat bani, să fie folosite, o parte dintre ele, pentru testarea cadrelor didactice din localitățile noastre și din Câmpulung Moldovenesc”, a spus Codreanu.

Primarul comunei Pojorâta solicită asta în contextul începerii anului școlar pentru a avea o imagine clară a situației epidemiologice din fiecare școală.

„Școala trebuie să se facă la școală. Am văzut în județ primari care au testat toate cadrele didactice și cred că asta trebuie să facem și noi și nu peste jumătate de an, ci foarte urgent: să înceapă testarea gratuită a cadrelor didactice din comunele care au contribuit la cumpărarea acelui aparat”, a transmis Codreanu.

În încheiere, Codreanu a cerut ca cei care administrează aparatul cumpărat cu sprijinul major al primăriilor din zonă să analizeze situația și să ofere un punct de vedere public, în cel mai scurt timp.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava