MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că a devenit deja o obișnuința ca Guvernul Cîțu și alianța PNL-USRPLUS-UDMR să demonstreze că se pricep la orice altceva, numai la guvernat nu. Astfel, Ioan Stan a spus că după ce „au fost momite” că li se alocă fonduri europene nerambursabile în proporție de 100% prin POIM, pentru înființarea rețelelor de gaz metan, 36 de primării din Suceava s-au trezit că regulile sunt schimbate peste noapte, fără nici o notificare prealabilă și că în loc să primească finanțarea promisă, trebuie să vină ei cu o cofinanțare de aproximativ  50%, plus  TVA-ul de 19%. „În consecință, majoritatea primăriilor care au depus documentațiile pentru obținerea finanțărilor respective s-au văzut nevoite să renunțe la proiecte, pentru că nu au cum să facă rost de banii necesari cofinanțării apărute peste noapte. Asta după ce primăriile în cauză au cheltuit deja sute de mii de lei din fondurile proprii pentru studiile de fezabilitatea și documentația cerută inițial de Ministerul Energiei pentru accesarea fondurilor amintite”, a arătat Stan. El a adăugat că ceea ce au făcut cei de la putere nu numai că este o dovadă de iresponsabilitate și incapacitate administrativă, „dar putem spune că este chiar o bătaie de joc la adresa primăriilor din întreaga țară, nu numai din Suceava”, care dacă ar fi fost informate corect de la început, nu și-ar mai fi risipit banii pe proiecte irealizabile, ci le-ar fi găsit altă utilitate, finanțând lucrări pe care le-ar fi putut duce la bun sfârșit.

„În consecință, avem din nou dovada faptului că actuala guvernare este incapabilă să gândească vreun proiect de țară coerent, pe termen lung, care să ajute unitățile administrative să se dezvolte. Luând în considerare cele prezentate mai sus, dar și cu alte ocazii, credem că adevăratul principiu după care se conduce actuala guvernare este: „una zicem, alta facem”. Iar asta ne determină și mai mult să depunem moțiune de cenzură ca să terminăm cu această guvernarea dezastruoasă pentru întreaga țară”, a încheiat senatorul PSD de Suceava.

Ioan Stan: 36 de primării sucevene sunt nevoite să renunțe la proiectele de gaz după ce actualul Guvern a schimbat regulile de finanțare, 4.5 out of 10 based on 8 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/10 (8 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava