MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a susţinut, astăzi, în Senat proiectul de lege privind trecerea a aproximativ 14.000 de hectare din fond forestier, grupa I funcțională, vegetație forestieră cu funcție specială de protecție, din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurii – Romsilva, în domeniul public al unitațiilor administrativ teritoriale pe raza cărora se află și în administrarea Consiliilor Locale ale acestora. Ioan Stan a explicat că această lege vor beneficia mai multe localităţi din întreaga țară, iar pentru amenajarea acestor zone vor putea fi atrase inclusiv fonduri europene. „Se pot crea astfel spații pentru copii, pentru a cunoaște direct beneficiile pădurii, sau zone cu un rol educațional pentru populație”, a explicat senatorul PSD de Suceava, care a ținut să precizeze că pe aceste suprafețe nu vor putea fi amplasate spații comerciale și locuințe.
Ioan Stan a declarat că după aprobarea acestei acestei inițiative, în administrarea municipiului Suceava vor trece parcul Șipote și pădurea Zamca, adică aproximativ 148 de hectare de teren forestier.
„Aceasta a fost posibil și prin votul, dar mai ales prin efortul susținut și convingător al parlamentarilor PSD în întrunirea din cadrul grupurilor PSD cu reprezentanții Ministerului Pădurilor și Apelor și Regiei Naționale a Pădurilor, cât și în comisia de specialitate pentru obținerea de avize și raport de admitere a acestei inițiative”, a încheiat Ioan Stan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava