Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că deciziile economice pe care le ia guvernarea PNL-USRPLUS-UDMR demonstrează că la putere în România sunt niște oameni care nu au nimic de-a face cu interesele românilor. Ioan Stan a precizat că ultima găselniță a Guvernului Cîțu constă în înstrăinarea zăcămintelor de sare și de grafit ale României.

Stan a spus că acestea sunt administrate de către Compania Națională a Sării – Salrom, care este deținută de statul român în proporție de 51% și de Fondul Proprietatea în proporție de 49%. „Prin urmare, singura societate din România care exploatează sarea și grafitul, două bogății uriașe care ne fac unici în Europa, aparține încă statului român. Și așa trebuie să și rămână, în măsura în care mai există suveranitate. Însă Guvernul Câțu, responsabil de suveranitatea națională, i-a pus gând rău  hotărând că aceasta trebuie înstrăinată”, a precizat președintele PSD Suceava. El a declarat că pentru a nu stârni un scandal uriaș, gyuvernanții utilizează o strategie care-l are artizan principal pe ministrul USR al Economiei, Claudiu Năsui. „Acesta a împins-o la înaintare pe Simona Carmen Fătu, secretar de stat în Ministerul Economiei și reprezentant al Fondului Proprietatea timp de 12 ani, în Consiliul de Administrație Salrom. Misiunea doamnei Fătu este să exercite presiuni din ce în ce mai mari asupra Consiliului de Administrație pentru ca, în final, acesta să aprobe vânzarea „sării prin atragerea de investitori străini”. În spatele acestei exprimări, utilizată zilele trecute într-o dezbatere de către ministrul Claudiu Năsui, se ascunde de fapt înstrăinarea mascată a Salrom. Pentru că obiectul de activitate al Salrom este tocmai exploatarea și comercializarea sării și a grafitului. În momentul în care aduci un investitor, căruia îi cedezi toate cantitățile de sare și grafit în formă neprelucrată, se cheamă că ai înstrăinat practic Salrom și, în esență, bogăția de sare și grafit a României”, a explicat Ioan Stan. El a subliniat faptul că Salrom este o societate pe profit, nicidecum pe pierdere și nu există absolut nici un motiv rațional pentru a o înstrăina. Stan consideră că în mod evident, profitul poate crește exponențial, în măsura în care sarea și grafitul sunt prelucrate și comercializate ca produs finit și nu vândute pur și simplu așa cum sunt extrase din pământ, dar și în condițiile în care exploatările de sare abandonate pot fi utilizate ulterior sub aspect turistic și terapeutic.

„Având în vedere cele prezentate mai sus, este firesc să ne întrebăm de ce Ministrul Năsui, împreună cu guvernarea PNL-USRPLUS-UDMR, ar dori să înstrăineze această companie a statului român? De ce trebuie să meargă banii în buzunarele altora, când ar putea rămâne românilor? Iar răspunsul mă tem că-l găsim în interesele personale sau de grup ale celor de la PNL-USRPLUS-UDMR, care de când se află la guvernare, au guvernat pentru dânșii, pentru multinaționale, apărând interesele economice ale altor state, nicidecum pentru români și interesele economice ale României. Atenție! Urmează Hidroelectrica și altele”, a încheiat Ioan Stan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava