Comenzi MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat că în bugetul de stat pentru anul viitor au fost incluse sumele necesare pentru plata ratelor la creditul pe care 61 de localități sucevene l-au contractat pentru proiectul „Suceava – utilități și mediu la standarde europene”. „În urma eforturilor parlamentarilor PSD de Suceava, ministrul finanţelor, domnul Adrian Câciu, a inclus în bugetul pe anul viitor şi banii necesari achitării tuturor ratelor proiectului judeţean „Utilităţi şi mediu la standarde europene”, proiect în care au fost implicate 61 de localități din judeţul Suceava”, a transmis Ioan Stan. În același timp, el a arătat că PSD s-a axat pe un buget construit pe proiecte, menit să asigure o cheltuire cât mai riguroasă a banilor publici, iar cifrele pentru anul viitor demonstrează acest lucru.

„Pornim de la un Produs Intern Brut de 1.552,1 miliarde de lei, cu o creștere reală cu 2,8% față de 2022 şi un deficit bugetar estimat pe 2023 de 4,4% din PIB, în scădere de la 5,74% faţă de anul curent. De asemenea, inflația va fi redusă la 8% la finalul anului 2023, în scădere de la 15,2% faţă de 2022, mizând în acelaşi timp pe un deficit comercial de 8,5% din PIB, în scădere de la 8,8% faţă de anul în curs”, a explicat Ioan Stan. Liderul PSD Suceava a precizat că în aceste condiţii, salariul mediu net lunar va creşte la 4.235 de lei, față de 3.801 lei, în 2022, iar numărul mediu de salariați va ajunge la 5,252 milioane, mai mare cu 77.000 față de  numărul actual. De asemenea, el a spus că se estimează că rata șomajului va fi la 2,7%, în scădere față de 2,9% în 2022.

„În acealaşi timp, vom realiza investiții în valoare de 110 miliarde de lei, acesta fiind echivalentul a 7,2% din PIB, în creștere cu 20 de miliarde de lei  față de 2022.

Avem în vedere 233 de programe bugetare din care 221 finanțate din bugetul de stat, 6 prin bugetul Casei Națională de Asigurări de Sănătate și 6 prin Bugetul de asigurări sociale de stat.

Cel mai consistent program este <Dezvoltarea si creșterea sustenabilității sistemului asigurărilor sociale> care are o finanțare de 111,5 miliarde de lei, aproximativ 22,5 miliarde de euro, în timp ce Apărarea Națională are un buget de 35,3 miliarde de lei, adică peste 7 miliarde de euro, ceea ce corespunde unui procent de 2,5% din PIB”, a încheiat Ioan Stan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava