MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, atrage atenția că Planul National de Redresare si Rezilienta se transforma pe zi ce trece in Planul National de Redresare si Rezilienta al PNL. Ioan Stan a anuntat că PSD va face demersuri la Comisia Europeană pentru ca PNRR-ul să nu fie transformat într-o afacere oneroasă de partid în cadrul PNL.

“Pe zi ce trece asistăm la transformarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României în Planul de Redresare și Reziliență al PNL-ului, acesta fiind probabil și principalul motiv pentru care au refuzat dezbaterea acestui program în Parlament. Adică, banii UE acordați țării noastre au devenit  moneda de schimb oferită de premierul Cîțu pentru șefia PNL, cumpărând cu dânșii voturile și influența foștilor baroni PDL. Practic, noul PNL al  domnului Cîțu se transformă, pas cu pas, în vechiul PDL al domnului Boc, fiind tot mai clar pentru toată lumea că galbenul din sigla PNL-ului devine, încetul cu încetul, portocaliul de tristă amintire din perioada 2008-2012.

Analizând felul în care premierul Cîțu împarte banii europeni, vedem că din cauza unor mize politice de partid, zone întregi ale României sunt condamnate la subdezvoltare, în timp ce zonele deja dezvoltate ale țării obțin cele mai multe fonduri de la Guvern. Astfel, dacă în zona Ardealului s-au concentrat majoritatea banilor europeni,  (cei mai mulți bani mergând la Cluj, unde s-a aprobat inclusiv proiectul fantasmagoric al metroului), în regiunea Moldovei, care nu prezintă interes pentru disputa politică din PNL, nu s-au alocat defel la fel de mulți bani prin PNRR. În această zonă, majoritatea proiectelor depuse de unii dintre cei mai competenți președinți de CJ din România au fost respinse pe criterii strict politice.

Dacă ne amintim, exact la fel se întâmpla în perioada când domnul Boc era premier și doamna Udrea ministrul Dezvoltării, când proiectele venite de la autoritățile locale erau marcate după culorile partidelor, fiind prioritizate cele „portocalii”, PDL-iste. De altfel, premierul Cîțu a adoptat deja retorica lui Boc, susținând în mod constant că „nu sunt bani”, „trebuie concediați bugetarii”, „sistemul de pensii nu e sustenabil”, „trebuie crescută vârsta de pensionare” etc.

Pentru că nu putem accepta astfel de practici, PSD va face demersuri la Comisia Europeană pentru ca PNRR-ul să nu fie transformat într-o afacere oneroasă de partid în cadrul PNL. Avem convingerea că Europa nu poate admite ca banii europeni să fie transferați în pușculițe de partid și că autoritățile europene pot discerne între interesele de partid și interesele reale ale țării noastre”, a declarat Ioan Stan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava