MOPAN Suceava

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a reacționat dur la solicitarea senatorului PNL de Suceava, Constantin Daniel Cadariu, făcută către șefi unor instituții sucevene de a le interzice angajaților să se implice în acțiuni electorale. „De mult timp acțiunile și vorbele președintelui Klaus Iohannis dau impresia revenirii la o epocă a dictaturii. Dumnealui si-a depășit, abuziv, în mai multe rânduri, prerogativele președintelui unui stat democratic. Mă refer la situațiile repetate în care nu a respectat deciziile Curții Constituționale precum și la situațiile în care, în pofida prevederilor constituționale, s-a manifestat total partinic convocând ședințe și impunând decizii în PNL, culminând cu obligarea acestui partid să depună iresponsabila moțiune de cenzură care a dus România în criza în care se află. Constat că această atitudine s-a transmis sau s-a impus și la nivel inferior în PNL. Un parlamentar liberal sucevean, cu o notorietate cel mult discutabilă, îndrăznește să amenințe și să solicite șeful instituțiilor deconcentrate din județ să interzică angajaților implicarea în activități politice, electorale”, a spus Ioan Stan.

El a ținut să întrebe cum își permite un parlamentar, care se presupune că ar cunoaște legea, să interzică unui cetățean european al mileniului al III-lea să-și exercite dreptul democratic de a se implica civic. Liderul PSD Suceava i-a recomandat senatorului Constantin Daniel Cadariu, despre care a spus că „a cărui viață politică nu ar fi existat fără pulpana protectoare a șefului său de partid”, să citească mai atent Constituția României. „Și-i garantez că teroarea portocalie, devenită galbenă-albastră, instalată în perioada 2008-2012, nu va fi tolerată în România și cu atât mai puțin în Suceava. Și dacă tot are așa un spirit iscoditor acest parlamentar ar putea să se preocupe, mai bine, de modul total discreționar în care șeful său a repartizat primăriilor, de la Consiliul Județean, sume pentru echilibrarea bugetelor în această vară și pentru completarea funcționării în această toamnă. În mod josnic raportul a fost de până la 5/1 în favoarea primăriilor PNL”, a încheiat Ioan Stan.

Ioan Stan către senatorul Cadariu: Cum își permite un parlamentar să interzică unui cetățean european să-și exercite dreptul democratic de a se implica civic?, 6.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava