MOPAN Suceava

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că este îmbucurător faptul că în ultimii ani, în zona Fălticeni s-au plantat foarte multe livezi de mere prin programul de reconversie. Prezent astăzi la Târgul Mărului de la Fălticeni, Ioan Stan a spus că deși suprafața de livezi a scăzut, producția de mere a producătorilor de mere din această zonă a județului a crescut semnificativ. „Este îmbucurător faptul că în ultimii ani s-au plantat foarte mult prin reconversie. Și dacă în jurul Fălticeniului înainte erau 2.500 de hectare, acum se aproape de 1.500 de hectare. Însă ca și producție, acum este peste ce era înainte și sortimentele sunt foarte multe. Mai trebuie spus că noi în țară am făcut un lucru care nu ne caracteriza și anume faptul că nu mai avem acele pepiniere și importăm material săditor din Polonia, care s-a adaptat cam greu la noi. Și dacă înainte erau pentru 15 – 20 de ani, acum la 8 ani s-a oprit producția, lucru care presupune alte investiții. Până acum s-au luat mulți bani pe reconversie, pe bani europeni, de acum trebuie investiții pe bani proprii. Reconversia a fost pe bani europeni”, a spus Ioan Stan.

Pe de altă parte, el a ținut să sublinieze faptul că în curând va deveni funcțional și sistemul antigrindină pentru județul Suceava, ceea ce va constitui un sprijin pentru producătorii de mere din zona Fălticeni. „Vreau să le mulțumim miniștrilor Petre Daea și Adrian Chesnoiu pentru faptul că în ultimul moment, în urma insistențelor noastre, după ce i-am invitat în Parlament, au introdus și Suceava și Botoșani în sistemul antigrindină. În ultimul timp au fost necazuri foarte mari cu grindina în zona Fălticeni, unde este bazinul pomicol al județului Sucevei, însă în curând acest sistem va fi activ și va veni în sprijinul pomicultorilor”, a încheiat Ioan Stan.

Ioan Stan: Este îmbucurător faptul că în ultimii ani în zona Fălticeniului s-au plantat foarte multe livezi de mere, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava