Muzeul Bucovinei

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că social democrații sunt de acord cu protestele care au cuprins întreaga țară în ultimele zile, însă doar atât timp cât acestea sunt pașnice. „Nu dorim sub nicio formă să politizăm protestele care au loc în întreaga țară, dar trebuie să amintim că în decembrie 1989 au murit oameni pentru dreptul de a ne exprima liber opiniile, dar și pentru cel de a protesta. Niciun guvern nu trebuie să încalce aceste drepturi fundamentale, care aparțin democrației și care subliniază caracterul democratic al statului. Drept urmare, suntem de acord cu protestele care au cuprins țara, atâta timp cât sunt pașnice”, a spus Ioan Stan. El a adăugat că un protest pașnic consolidează democrația și poate conduce la găsirea unor soluții pentru problemele semnalate, în timp ce un protest violent generează și mai multe probleme decât cele existente.

„De asemenea, suntem de acord cu cele cerute de protestatari. Este nevoie ca măsurile luate împotriva epidemiei de covid să fie adaptate realităților din teren și nu luate după ureche, pentru că „așa au făcut și alții”, după cum ne explică „experții” de la guvernare. Fiecare țară are particularitățile ei, inclusiv epidemia Covid evoluând separat de la stat, la stat. Așadar, trebuie să găsim cele mai bune soluții pentru noi, românii, în funcție de situația existență la ora actuală în țara noastră, nu în alte state”, a precizat liderul PSD Suceava. El a arătat că având în vedere că urmează sărbătorile Pascale, trebuie să se găsească o soluție pentru ca oamenii să se poată bucura de acestea fără a-și pune viața în pericol.

Ioan Stan a mai declarat că PSD consideră că este o greșeală ca magazinele să fie închise de la ora 18:00, acolo unde incidența este de peste 4 infectări la mia de locuitori, pentru că astfel există riscul să fie mai multe aglomerări, implicit focare de infecție, decât dacă s-ar prelungi programul și cetățenii ar avea o marjă de timp suficientă, care să le permită să-și facă cumpărăturile fără grabă.

„Totodată, subliniem faptul că protestele nu sunt doar contra măsurilor luate de guvernanți împotriva pandemiei de Covid 19. Oamenii s-au ridicat și împotriva problemelor sociale cauzate de căderea economiei naționale. Pentru că în toată această perioadă, prin măsurile luate de guvernul Orban, respectiv Cîțu, au fost închise mii de afaceri, rata șomajului a explodat, industria turismului a fost îngropată prin neacordarea tichetelor de vacanță, pensiile nu au mai fost mărite, nici alocațiile, gratuitatea de transport a studenților a fost tăiată, puterea de cumpărare a românilor a scăzut, inflația a crescut, prețurile au crescut”, a spus Ioan Stan, care a adăugat că „aceasta este realitatea zilelor noastre și chiar înțelegem de ce românilor le-a ajuns cuțitul la os, drept pentru care PSD cere alegeri anticipate. Considerăm că este clar pentru toată lumea că actuala putere nu mai are legitimitate în fața românilor, nici măcar nu-i reprezintă pe aceștia, fiind tributari doar propriilor interese și clientelei de partid”.

Ioan Stan: Înțelegem de ce românilor le-a ajuns cuțitul la os, drept pentru care PSD cere alegeri anticipate, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava