MOPAN Suceava

Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, consideră că decizia președintelui României Klaus Iohannis de a ataca la Curtea Constituţională a României legea privind eliminarea a 102 taxe este o măsură luată împotriva românilor. Ioan Stan a arătat că decizia preşedintelui Klaus Iohannis este un gest politic, cu motivaţii exclusiv politice, fără a lua în considerare interesele românilor. „Prin această decizie, Klaus Iohannis îi umileşte pe români şi le spune că motivaţiile politice personale sunt mai importante decât interesul acestora. Fiecare român pierde în fiecare an zeci de ore la cozi pentru a achita cele 102 taxe nefiscale care ar trebui eliminate”, a spus președintele PSD Suceava. Ioan Stan a explicat că PSD a propus în Parlament această lege pentru a veni în ajutorul românilor şi firmelor româneşti care se confruntă zilnic cu o birocraţie excesivă. Stan a mai spus că această lege vine în sprijinul românilor, care vor economisi astfel atât timp, dar în special bani.
„Am demonstrat cu cifre şi calcule precise că această lege este sustenabilă din punct de vedere bugetar. Am răspuns punctual la toate îngrijorările pe care preşedintele Iohannis le-a exprimat public. Mai mult, legea a fost votată în Parlament cu o largă majoritate, de către toate partidele, ceea ce înseamnă că marea majoritate a românilor, prin reprezentanţii lor o susţin”, a mai adăugat Ioan Stan. El a adăugat că în ciuda acestor argumente, președintele României Klaus Iohannis a luat o decizie împotriva românilor, și mai mult șeful statului încearcă să folosească Curtea Constituțională pentru a bloca o lege, având motivaţii strict politice.
„Îi asigurăm pe români că toţi parlamentarii Partidului Social Democrat pe care românii îi vor vota pe 11 decembrie vor acţiona pentru ca această lege să fie pusă în practică, astfel încât românii să nu mai plătească aceste taxe. Klaus Iohannis se poate opune o dată, dar nu se poate opune la infinit dorinţei fireşti a românilor de a se alătura clasei de mijloc. Îngrijorarea exprimată de Klaus Iohannis legată de taxa radio tv este una strict politică, pentru că doar prin alocarea prin lege de la buget a sumelor necesare televiziunii şi radioului public, se poate asigura independenţa acestor doua instituţii”, a declarat președintele PSD Suceava. El a subliniat că cel mai bun argument că îngrijorarea exprimată de Klaus Iohannis este una politică, este faptul că Liviu Dragnea, iniţiatorul legii, nu fost nici măcar invitat la dezbaterea iniţiată de către Preşedinţie săptămâna trecută pe tema taxei radio-tv.
„Observăm că se formează o coaliţie a austerităţii, formată din Klaus Iohannis, guvernul zero şi PNL. Au refuzat să scadă preţul la medicamente, au contestat la CCR legea conversiei, au blocat legea prin care am crescut cu 15% salariile personalului din educaţie şi sănătate şi am reparat inechităţile din ordonanţa 20, iar acum blochează eliminarea celor 102 taxe nefiscale”, a mai spus Ioan Stan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava